Fenomen neobișnuit în Oradea. Un vârtej de praf care semăna cu o tornadă a fost surprins (VIDEO)

Fenomen neobișnuit în Oradea. Un vârtej de praf care semăna cu o tornadă a fost surprins (VIDEO)
Sursa foto: Captura video Facebook/ Meteoplus

Localnicii din Oradea au fost martorii unui fenomen neobișnuit. Un vârtej de praf care semăna cu o tornadă s-a format, duminică, și a fost vizibil în apropierea Drumului Expres 16.

Tornadă de praf în Oradea

Vârtejul este un fenomen inofensiv care se formează în zilele călduroase, când aerul de la sol se întâlnește cu un val de aer rece, iar el are aspectul unei tornade. El a fost văzut în apropierea Drumului Expres 16, care leagă autostrada A3 de centura orașului Oradea, informează Gândul.

În imagini se vede cum un nor de praf se ridică în aer și se rotește, iar curentul de aer s-a răspândit pe o zonă de câteva sute de metri. Fenomenul a fost vizibil doar câteva minute.

Tot în Oradea, în 22 august, a mai avut loc un fenomen bizar, când un nor de praf roșu a apărut pe cer.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:02 - Elevii și studenții vor beneficia de transport gratuit cu metroul. Metrorex a anunțat ce trebuie să facă beneficiarii până în 2025
21:53 - Cum ajută „Ora cu și pentru animale” la formarea copiilor. Ce presupune noul opțional propus de școlile din Ilfov
21:50 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre posibila candidatură la Senat a lui Iohannis: „Toată problema a început de la PSD care una a spus în spatele ușilor închise, alta a făcut în realitate”
21:49 - Cristina Prună, după declarația președintelui României, cu privire la candidatura la Senat: Dacă ne uităm la Iohannis, parcă ne aducem aminte de Liviu Dragnea, cu OUG 13. Totuși, mai există și acea portiță, la AEP (VIDEO)
21:40 - Un pui de pinguin imperial a devenit o vedetă pe rețelele sociale. Cum a ajuns așa faimos
21:14 - Rareş Bogdan (PNL): PSD şi Ciolacu pun economia ţării în cel mai mare pericol de după criza din 2009
21:14 - Klaus Iohannis, prima reacție cu privire la candidatura la Senat: Nu am dorit o lege pentru mine. Voi avea grijă ca această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă lege pentru o persoană (VIDEO)
21:06 - Greșeala uriașă pe care a comis-o echipa de campanie a lui Donald Trump. A confundat fosta republică sovietică Georgia cu statul cu același nume din SUA
21:06 - Ce s-a întâmplat cu Ghiță Ciobanul și ce meserie are acesta, de fapt. Cum arată acum viața personajului care a făcut furori în reclamele la telefonie
20:51 - Klaus Iohannis, despre portofoliul obținut de Roxana Mînzatu la Comisia Europene: „Cred că este mai bine să-l întrebați pe prim-ministru”