Elena Lasconi (USR): „Eu și colegii mei chiar credem în educație și investim în ea și vă dau doar câteva exemple, pentru că cifrele vorbesc” (VIDEO)

Elena Lasconi (USR): „Eu și colegii mei chiar credem în educație și investim în ea și vă dau doar câteva exemple, pentru că cifrele vorbesc” (VIDEO)
Sursa foto: Captură video - Elena Lasconi / Facebook

Elena Lasconi, lidera USR și candidata partidului la prezidențiale, i-a acuzat pe vechii politicieni că s-au folosit de școală pentru a strânge voturi, apoi au uitat complet de promisiunile făcute și și-au văzut de „combinațiile lor”. În schimb, a spus aceasta, primarii USR chiar au făcut investiții în educație. Și a dat câteva exemple. Lasconi a mai spus că din postura de președințe al țării va face o reformă reală a sistemului de învățământ.

Ce investiții au făcut primarii USR în școli

„Educația este soluția pentru ca România să fie o țară prosperă pe viitor. Prin fapte, nu prin povești, nu prin vorbe. De prea mult timp politicienii s-au folosit de școală, de educație, de biserică pentru a da bine în campania electorală. Îi vedem în prima zi de școală făcând promisiuni, apoi se apucă de combinațiile lor și uită de tot ce au promis.

De acum înainte nu vom mai permite asta. Eu și colegii mei chiar credem în educație și investim în ea și vă dau doar câteva exemple, pentru că vorbesc cifrele.

Dominic Fritz a făcut cea mai mare investiție în educație din ultimele decenii.

Aici, la Dumbrăvița, colegul meu Horia a reușit să facă lucruri extraordinare pe fonduri europene. Această școală este nouă, este o școală pe care și-ar dori-o orice elev, orice părinte și orice profesor. Este o școală în care există laborator de ultimă generație, bibliotecă, chiar și bazin de înot.

Nu vă mai spun că în Sectorul 1 elevii primesc cele mai mari burse din România.

Radu Mihaiu (în Sectorul 2 – n.r.) a făcut eficientizare energetică la 60 de școli.

Viziteu la Bacău, iar Coliban la Brașov au adus școlile în anul 2024, la nivel european. (…)

Fapte nu vorbe. Educația este vitală, iar în programul de țară vom face o reformă pe bune în educație, în care elevii, părinții și profesorii să aleagă ce-i mai bun pentru școală și pentru ei. De acum înainte vom avea o Românie educată pe bune”, a susținut Elena Lasconi, într-un clip postat pe rețelele sociale în prima zi a noului an școlar.

Ce a făcut Lasconi în Câmpulung pentru elevi

În același clip, Lasconi a explicat și ce a făcut ea pentru elevi în Câmpulung, acolo unde e primar: „La Câmpulung am atras 100 de milioane de lei pentru educație, prin fonduri europene, pentru eficientizare energetică, pentru dotări. Vorbesc aici de o sumă de 10 ori mai mare decât tot ce s-a făcut de la Revoluție și până în prezent”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`