Mircea Geoană: Prea mulți copii n-au acces la o școală de bună calitate. Este un preț pe care îl vom plăti și acum, și în viitor. Sper din toată inima ca educația să redevină o prioritate națională (VIDEO)

Mircea Geoană: Prea mulți copii n-au acces la o școală de bună calitate. Este un preț pe care îl vom plăti și acum, și în viitor. Sper din toată inima ca educația să redevină o prioritate națională (VIDEO)
Foto: Facebook @ Mircea Geoană

Educația trebuie să redevină o prioritate națională, a subliniat Mircea Geoană, luni, într-un mesaj transmis la deschiderea noului an școlar.

Mircea Geoană, mesaj la începutul noului an școlar

Mircea Geoană i-a îndemnat pe elevi să se bucure de școală.

„Început de an școlar, emoții, pregătiri, pentru cei mici, pentru adolescenți, pentru părinți… Ceea ce vă doresc e ceea ce mi-am dorit și eu când eram elev și student, ceea ce le-am dorit copiilor mei, vă urez și vouă să bucurați de școală, să mergeți la școală, să nu abandonați școala și să aveți încredere că, dacă înveți o meserie, poți să ai o viață împlinită”, a declarat fostul șef al diplomației române, luni, într-un mesaj video pe Facebook.

Ce a spus despre importanța accesului la o școală de bună calitate

Mircea Geoană s-a arătat de părere că educația trebuie să redevină o prioritate națională.

„Prea mulți dintre copiii noștri, mai ales din mediile mai sărace, de la țară, copiii de romi, din cartierele mai sărace ale marilor orașe, n-au acces la o școală de bună calitate. Este mare păcat! Este un preț pe care îl vom plăti și acum, și în viitor. De aceea, sper din toată inima ca educația să redevină o adevărată prioritate națională, investind în dascălii noștri, sunt atât de importanți și de multe ori nu vorbim suficient de mult, și suficient de mult respect față de munca fantastică pe care o au în a ne educa copiii”, a continuat Mircea Geoană.

„Părinții, avem cu toții un rol, ne implicăm în viața școlii, în viața copiilor noștri, iar noi, ca societate, și mai ales liderii politici trebuie să readucă educația ca principală prioritate națională pentru România, acum și pentru toții anii care au venit de acum încolo”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:49 - Robert Sighiartău (PNL): „Povestea asta cu dăm premierul la alt partid, ca să arătăm că împărțim puterea, este o formă de manipulare tocmai ca să nu trezească aceeași frică și teamă pe care poporul, pe bună dreptate, o are față de PSD” (VIDEO)
20:47 - Sighiartău (PNL): „PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR. Sigur, o altă formulă de AUR – încearcă prin Târziu, prin alți lideri să guverneze după alegeri cu acest partid” (VIDEO)
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România
19:29 - Gorj: Școală și grădiniță modernizate cu 1 milion de euro, ținute închise. Care este explicația primarului
19:28 - Există sau nu o înțelegere între PSD și AUR? Laurențiu Gîdei: Cred că lucrurile au mers prea departe. Cei doi care au lansat astfel de supoziții sunt niște amatori ai politicii, niște iresponsabili (VIDEO)