Nava spațială Starliner de la Boeing a aterizat pe Pământ – fără astronauții săi

Nava spațială Starliner de la Boeing a aterizat pe Pământ – fără astronauții săi
Americanul de pe Stația Spațială Internațională se va întoarce „cu siguranță” pe Pământ. Sursa: Pixabay

Nava spațială Starliner de la Boeing a aterizat într-un deșert din New Mexico vineri, la câteva luni după data sa inițială de plecare și fără cei doi astronauți pe care i-a transportat în lansarea de la începutul lunii iunie, anunță The Guardian.

Cei doi astronauți rămân în spațiu până anul viitor

Starliner s-a întors pe Pământ aparent fără probleme, a arătat un stream live al Nasa, ajungând în faza finală a misiunii sale.
Nava spațială a reintrat în atmosfera Pământului cu viteze orbitale de aproximativ 27.400 km/h.

Aproximativ 45 de minute mai târziu, a lansat o serie de parașute pentru a-și încetini coborârea și a umflat un set de airbag-uri cu câteva momente înainte de a ateriza în White Sands Space Harbor, un deșert arid din New Mexico.

Astronauții Nasa Suni Williams și Butch Wilmore ar fi trebuit să zboare cu avionul Starliner înapoi pe Pământ în iunie, la o săptămână după lansarea acestuia. Dar defecțiunile propulsorului și scurgerile de heliu le-au afectat călătoria către stația spațială. În schimb, ei vor rămâne la ISS pentru tot restul anului și se vor întoarce în februarie la bordul navei spațiale SpaceX Dragon.

În cele din urmă, NASA a decis că este prea riscant să îi returneze pe Williams și Wilmore pe Starliner. Deci, capsula conține locurile lor goale și costumele spațiale albastre, împreună cu niște echipamente vechi ale stației.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi