Zeci de fişe medicale ale răniţilor din Colectiv, respinse de la plată de Casa de Asigurări București (VIDEO)

Zeci de fişe medicale ale răniţilor din Colectiv, respinse de la plată de Casa de Asigurări București (VIDEO)

Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti a respins de la plată aproape 30 de fişe medicale ale răniţilor din Colectiv, motivul principal fiind că pacienţii nu erau asiguraţi şi deci nu aveau card de sănătate. Astfel, spitalele se află în situaţia de a plăti tratamentele victimelor internate în urgenţă de cod roşu. Preşedintele asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, susţine că decontarea ar trebui să o facă Ministerul Sănătăţii.

„Nu cred că va rămâne nerezolvată. Eu cred că Ministerul sau Casa vor găsi o soluţie. Dacă nu, să-l pună pe Bănicioiu să plătească, că el a zis că totul este rezolvat şi asigurat gratuit", a mai spus Eugen Iancu.

Zeci de fişe medicale ale răniţilor din Colectiv, respinse de la plată de Casa de Asigurări București

#DIRECT_ONE_k4koc2#

Până atunci însă, spitalele se află în situaţia de a plăti tratamentele acestor răniţi, internaţi în urgenţă de cod roşu. au povestit mai mulţi manageri de unităţi sanitare.

“Subfinanţarea spitalelor de urgenţă este tot mai acută.Spitalele ar trebui plătite pentru realizat şi nu pe contractat. Cazurile contractate sunt mai puţine decât cele realizate. Dar Sistemul Informatic Unic Integrat refuză imens la plată. Numai în ultimul trimestru al anului 2015 au fost peste 1.800 de fişe invalidate care, per total, înseamnă 4,5 milioane lei, adică un milion de euro”, susține Daniela Safta – directorul medical al Spitalului Universitar de Urgenţă Elias.

Daniefa Safta a adăugat că sunt probleme mari cu fişele răniţilor în incendiul din Colectiv. Unii dintre ei nu aveau card de sănătate, altora li s-au ars cardurile, şi tocmai de aceea nu au avut dovada cardului de sănătate. Cât despre costurile pentru tratarea celor 16 pacienţi, acestea au depăşit 1,2 milioane de lei.

La Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, costurile pentru tratarea a 10 dintre cei 31 de pacienţi internaţi sunt invalidate, suma ridicându-se la 430.000 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`