Ion Cristoiu: De ce tac Autoritățile în cazul morții sau așa zisei morți a lui Dan Condrea? Pentru că sunt Autoritățile Statului Mafiot!

Ion Cristoiu: De ce tac Autoritățile în cazul morții sau așa zisei morți a lui Dan Condrea? Pentru că sunt Autoritățile Statului Mafiot!
Foto: inpolitics.ro

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit în "Gândul de joi" de pe blogul personal despre cazul morții lui Dan Condrea, dar și despre faptul că patronul de la Hexi Pharma a fost înmormântat.

"Dan Condrea, suspectul principal – şi singurul! – în cea mai mare Afacere de corupţie din Istoria României, a fost îngropat.

Sicriul închis, interdicţia impusă de soţie presei s-au adăugat ciudățeniilor acestei morți, pentru ca face ca întrebarea E chiar Dan Condrea cel din groapă? să rămînă fără răspuns. Fără răspuns au rămas zeci de întrebări pe care presa, în numele opiniei publice, şi le-a pus de duminică seara pînă acum şi va continua să le pună", a spus Cristoiu.

Jurnalistul face anumite precizări cu privire la unele întrebări rămase fără răspuns și care vizează așa numita protecție de care a beneficiat Dan Condrea.

"1. Deşi SRI pretinde c-a trimis informări Parchetului General, timp de 5 ani, Parchetul, condus de Codruţa Kovesi nu s-a sesizat.

2. După dezvăluirile Presei, confirmate de Autorităţi, Parchetul a dovedit aceeaşi grijă de a nu se atinge de Dan Condrea.

Pînă duminică seara, deşi trecuse o lună de la izbucnirea Scandalului, dosarul Afacerii a rămas in rem. Un Dosar de infracţiune economică, gen îndoirea vinului cu apă! N-avem nici acum vreo dovadă că luni, 23 mai 2016, Dan Condrea urma să fie pus sub acuzare.

Procurorul General Augustin Lazăr, acest Bulă al Justiţiei, a avut grijă să nu ofere opiniei publice nici o dată exactă, verificabilă, gen ora și mijloacele convocării, mărginîndu-se la formula Există indicii că… şi avîntîndu-se în ipoteze psihologice de Bulă despre suspectul care se sinucide știind că a doua zi va fi arestat. Probabil că pe vremea cînd era procuror ceaușist, așa procedau femeile pe care el urma să le aresteze, pentru că făcuseră avort: Se sinucideau la gîndul că nu respectaseră indicațiile lui Ceaușescu de nu avorta!

3.Deşi toate datele au arătat că e vorba de o Afacere de corupţie, Codruţa Kovesi a refuzat cu încăpăţînare să deschidă dosar DNA fie şi in rem. Nimic surprinzător.

A continuat, că şefă a DNA, activitatea desfășurată ca şef al Parchetului General: Protejarea lui Dan Condrea”, a mai spus acesta.

Ion Cristoiu precizează apoi mai multe date referitoare la constatările reprezentanților Poliției, date ce contrazic declarațiile acestora la 3 ore de cercetare a cauzelor unui accident de circulație.

„Zona a fost curățită de femei de la ADP înainte ca cercetarea să se încheie.

S-a publicat o fotografie care arată urme de frînare. Cum de nu le-au văzut poliţiştii?

O femeie a venit la faţa locului ca să-l identifice. Care femeie?

Care dintre cei doi martori a fost audiat între 19 şi 22?

Biciclistul sau femeia care a declarat miercuri dimineaţă că era în autoturism?

De ce nu s-a stabilit pînă acum, în urma expertizei tehnice, viteza cu care circula Dan Condrea?

De ce nu s-a stabilit dacă vorbea sau nu la telefon?

De ce nu s-a stabilit traseul parcurs și orarul acestui parcurs?

E atît de greu să stabilești, dacă e vorba de un accident de circulație, din mărturiile celor apropiați, de unde și cînd a plecat victima?”, a încheiat Cristoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`