Patru pasageri care au murit în naufragiul iahtului Bayesian nu aveau apă în plămâni. Cum au murit de fapt

Patru pasageri care au murit în naufragiul iahtului Bayesian nu aveau apă în plămâni. Cum au murit de fapt
Sursa foto: unsplash

Cele patru persoane decedate în urma naufragiului iahtului Bayesian au murit pentru că au rămas fără oxigen în cabinele vasului scufundat, arată analizele medico-legale.

Victimele s-au asfixiat

Autopsiile efectuate pe patru dintre decedați arată că nu exista apă în plămâni, astfel că ei nu s-au înecat, ci s-au sufocat pentru că aerul inspirat era umplut cu dioxid de carbon, conform Adevărul.

Vineri urmează să mai fie efectuate alte două autopsii. Cele patru victime analizate până acum nu au prezentat semne de leziuni.

Șase dintre pasagerii care se aflau la bord au murit. Mike Lynch și fiica sa Hannah au murit fiind prinși sub punte, corpul bucătarului a fost gasit plutind în apropierea locului în care nava s-a scufundat. Alți nouă pasageri ai echipajului și șase pasageri au supraviețuit.

Scafandrii au reușit să recupereze cadavrele victimelor de la bord. Trupul lui Lynch a fost ultimul gasit, fiind într-o altă cabină pe partea stângă a iahtului.

Trei persoane acuzate

Căpitanul iahtului, un inginer și un membru al echipajului sunt cercetați fiind suspecți de omor prin imprudență și naufragiu din culpă.

Inginerul a negat acuzațiile conform cărora ușile exterioare au fost deschise noaptea, în timpul furtunii, fapt care a permis apei să inunde sala mașinilor.

Cei trei nu au voie să părăsească Sicilia până când anchetatorii nu vor afla circumstanțele în care naufragiul s-a petrecut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)