Când va fi solstițiul de iarnă în 2024. Ce să nu faci niciodată în această zi

Când va fi solstițiul de iarnă în 2024. Ce să nu faci niciodată în această zi
Foto simbol: Pixabay

Solstițiul de iarnă este cea mai scurtă zi din an, aceasta marcând începutul iernii astronomice. În această zi este bine ca românii să respecte anumite tradiții pentru a le merge bine tot anul următor.

Când va fi solstițiul de iarnă în 2024

În general, solstițiul de iarnă are loc între 20 și 23 decembrie. În ziua solstițiului de iarnă, Soarele atinge cel mai jos punct pe cer.

După solstițiul de iarnă, zilele încep treptat să se lungească, iar nopțile să se scurteze, pe măsură ce Pământul continuă să se rotească în jurul Soarelui. Acest fenomen simbolizează, în multe culturi, renașterea și speranța, scrie Observatornews.

În 2024, solstițiul de iarnă va avea loc pe 21 decembrie, la ora 11:20.

În următorii ani, solstițiul de iarnă are loc pe:

  • 2025 – 21 decembrie, ora 17:03
  • 2026 – 21 decembrie, ora 23:50
  • 2027 – 22 decembrie, ora 04:42
  • 2028 – 21 decembrie, ora 10:20
  • 2029 – 21 decembrie, ora 16:14
  • 2030 – 21 decembrie, ora 22:09

Tradiții și superstiții ale solstițiului de iarnă

Potrivit tradiţiei populare, în noaptea solstiţiului de iarnă cerurile se deschid, iar toate dorinţele devin realitate.

Potrivit folclorului românesc, pe 21 decembrie, răul și binele se bat. Se spune că în ziua solstițiului de iarnă cerurile se deschid, dar la fel și străfundurile.

În acea noapte, oamenii trebuie să gândească pozitiv și să-și îndrepte toate rugile către cer. În cazul celor care vor gândi negativ pe toată durata zilei, vor avea parte de greutăți pe parcursul anului viitor.

Totodată, tradiția mai spune că, pe 21 decembrie, oamenii urcau pe munte cu torțele aprinse pentru a întâmpina răsăritului soarelui, apoi se rugau și făceau petreceri în jurul focului, lucru care se mai păstrează în unele sate din țara noastră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)