Nicolas Maduro mută Crăciunul în Venezuela la 1 octombrie, în contextul turbulențelor izbucnite după controversatele alegeri prezidențiale

Nicolas Maduro mută Crăciunul în Venezuela la 1 octombrie, în contextul turbulențelor izbucnite după controversatele alegeri prezidențiale
Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro. Sursa foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Nicolas Maduro, liderul autoritar al Venezuelei, a semnat un decret pentru a muta Crăciunul în octombrie – chiar dacă mii de compatrioți de-ai săi vor petrece sărbătoarea în spatele gratiilor în contextul represiunii dezlănțuite de guvern împotriva protestatarilor care contestă rezultatul alegerilor, relatează CNN.

Nicolas Maduro mută Crăciunul în Venezuela la 1 octombrie

„Septembrie miroase a Crăciun! În acest an și pentru a vă onora pe voi toți, pentru vă mulțumi tuturor, voi semna un decret pentru începerea Crăciunului pe 1 octombrie. A venit Crăciunul pentru toată lumea, în pace, bucurie și securitate”, a declarat liderul Venezuelei.

Decretul lui Maduro a venit în contextul turbulențelor izbucnite în Venezuela după alegerile din iulie, în urma cărora președintele un exercițiu a fost declarat câștigător al unui al treilea mandat, în ciuda sceptismului global și a reclamațiilor formulate de opoziția din țară.

Cu doar câteva ore înainte de anunțul lui Maduro, autoritățile din Venezuela au emis un mandat de arestare pe numele principalului său rival politic, Edmundo Gonzalez, liderul opoziției, pe care îl acuză de „crime asociate terorismului”.

Proteste în Venezuela după alegerile prezidențiale

Maduro a revendicat victoria la alegerile din iulie, însă opoziția care îl sprijină pe Gonzalez insistă că scrutinul a fost furat și a publicat în mediul online foi de numărare a voturilor care, potrivit experților, arată că președintele în exercițiu a fost învins la o diferență semnificativă.

Edmundo Gonzalez nu a răspuns celor trei citații pe care le-a primit într-o investigație referitoare la website-ul pe care opoziția publica rezultatele votului contestat, susțin procurorii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)