Laurențiu Gîdei: Legea pensiilor este efortul unei coaliții de guvernare, care și-a asumat și această reformă (VIDEO)

Laurențiu Gîdei: Legea pensiilor este efortul unei coaliții de guvernare, care și-a asumat și această reformă (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Laurentiu Gidei

Legea pensiilor este efortul unei coaliții de guvernare, care și-a asumat și această reformă, a declarat deputatul PSD Laurențiu Gîdei, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Laurețiu Gîdei (PSD), pe B1 TV, despre reforma pensiilor

„Această lege a pensiilor este efortul unei coaliții, unei coaliții de guvernare, care și-a asumat și această reformă. Bineînțes că nu a fost o reformă ușoară, bineînțeles că am beneficiat de sprijinul celor de la Banca Mondială și Comisia Europeană, dar pensiile despre care face referire domnul Falcă că ar îngheța sunt în număr de aproximativ 160.000 de pensii. Doar astea le putem numi oarecum «înghețate» tocmai pentru a elimina inechitățile (…). Absolut nicio pensie în plată nu va suporta nicio micșorare, dimpotrivă”, a declarat Laurențiu Gîdei.

„Sunt două aspecte. Formula cu inflația și media din salariul mediu brut se aplică tuturor pensiilor, mai puțin pensiilor de 1.281 a căror indexare, sunt vreo 540.000 de pensii în situația asta (…), se face strict prin legea bugetului de stat, deci aparte de indexarea de care v-am vorbit și pe care toată lumea o discută (…). Rămân în discuție doar 160.000 de pensii care nu vor avea această indexare”, a continuat social-democratul.

„Trebuie amintit că acolo unde au fost descoperite inechități sau probleme, cum e cazul nevăzătorilor, cum e cazul persoanelor cu dizabilități, știți foarte bine, premierul Marcel Ciolacu a luat act imedat, s-a întâlnit cu formele asociative ale acestora, a ieșit în spațiul public și și-a asumat o nouă legislație pentru aceștia astfel încât să nu fie niciun fel de problemă, mai ales că sunt o categorie de oameni extrem de defavorizată, ei având handicap”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)