A murit Mihaela Peneș, campioană olimpică la aruncarea suliței în 1964

A murit Mihaela Peneș, campioană olimpică la aruncarea suliței în 1964
Mihaela Peneș. Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român / Facebook

Mihaela Peneş, campioană olimpică la aruncarea suliţei la Tokyo, în 1964, a murit la vârsta de 77 de ani. Anunțul a fost făcut de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, într-o postare pe Facebook.

Cine a fost Mihaela Peneş

Peneş a mai luat aurul la Universiada din 1965 și a fost campioană naţională la suliţă în perioada 1965-1968. A fost mai târziu antrenoare, iar din 1990 s-a alăturat Comitetului Olimpic Român.

„Drum lin printre stele, Mihaela Peneș!

A strălucit de la prima ediție de Jocuri la care la participat și a cucerit aurul, la Jocurile de la Tokyo 1964. A aruncat sulița dincolo de linia celor 60 m și a devenit cea mai tânără campioană olimpică a României la acea vreme. A intrat în istoria olimpică a României cucerind inimile tuturor prin bun simț și onestitate.

Victoria surprinzătoare de la Jocurile Olimpice din 1964 a fost urmată de aurul de la Universiada din 1965 A concurat apoi la ediţia Jocurilor Olimpice din 1968, de la Ciudad de Mexico, unde avea să obţină medalia de argint.

În perioada 1965-1968, Mihaela Peneş a fost campioană naţională la suliţă. Avea să pună capăt carierei sportive după încheierea ediţiei Jocurilor Olimpice din 1968 şi să se dedice meseriei de antrenor, apoi a fost oficial al federaţiei române de profil.

Din 1990 s-a alăturat Comitetului Olimpic Român, şi în 1995 avea să devină coordonatoarea Departamentului Internaţional al Comitetului, şi, ulterior, secretar general pentru câteva luni în 1999.

Ulterior, Mihaela Peneș s-a retras din viața publică, alegând să își trăiască ultimii ani în deplină discreție.

Mulțumim! Dumnezeu să o odihnească!”, a transmis Comitetul Olimpic și Sportiv Român, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)