Fortul 13 Jilava trece în subordinea Consiliului Județean Ilfov / Mirabela Dumitrache: „Un proiect de amploare care după restaurare va fi dat în circuitul turistic al județului Ilfov” (VIDEO)

Fortul 13 Jilava trece în subordinea Consiliului Județean Ilfov / Mirabela Dumitrache: Un proiect de amploare care după restaurare va fi dat în circuitul turistic al județului Ilfov (VIDEO)

Fortul 13 Jilava trece în subordinea Consiliului Județean Ilfov pentru a fi restaurat și transformat într-un important obiectiv ce va intra în circuitul turistic al județului Ilvov, a dezvăluit în emisiunea Podcast B1 Mirabela Dumitrache, purtător de cuvânt al CJ Ilfov.

“Este un obiectiv despre care mulți am întrebat ani la rând, un obiectiv pe care mulți l-am căutat pentru a descoperi ce este înăuntru, acum la această oră, dar despre care nu am știut dacă are porțile deschise sau are lacătul pus.

A fost deja emisă o hotărâre de Guvern, o hotărâre prin care Fortul 13 Jilava va intra chiar în această lună septembrie, în această toamnă în subordinea Consiliului Județean Ilfov. Ce înseamnă asta? Înseamnă că deja s-au pregătit bani la bugetul județean pentru realizarea studiului de fezabilitate, pentru demararea ulterioarelor lucrări de restaurare a acestui obiectiv, înseamnă că echipa Consiliului Județean în frunte cu președintele Hubert Thuma lucrează la descoperirea de alte surse externe de finanțare pentru a restaura, pentru ca acest loc să devină ce ar trebui să fie acum, un muzeu pe care să îl vizităm, în weekend, chiar dacă suntem în Capitală, chiar dacă suntem în Ilfov. Înseamnă un proiect de amploare care cu siguranță după restaurare va fi dat în circuitul turistic al județului Ilfov”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”