Cea mai mare pensie din România. Cât a ajuns să încaseze un contributor după doar 18 ani de muncă

Cea mai mare pensie din România. Cât a ajuns să încaseze un contributor după doar 18 ani de muncă
Foto: Simona Bucura-Oprescu / Facebook

Cea mai mare pensie din România, după recalculare, se ridică la suma de 100.000 de lei lunar, echivalentul a aproximativ 20.000 de euro. Beneficiarul acestei pensii este un fost angajat al sistemului bancar, care a contribuit la sistemul de pensii doar pentru 18 ani, dar cu contribuții substanțiale.

Cum a fost posibilă acordarea unei pensii atât de mari?

Pensia record de 100.000 de lei pe lună a fost posibilă datorită contribuțiilor foarte mari aduse la sistemul de pensii de către acest fost angajat din domeniul financiar-bancar. Ministrul Muncii a subliniat că această pensie este obținută prin sistemul public de pensii și este bazată pe contributivitate. Deși stagiul de cotizare a fost de doar 18 ani, contribuțiile sale au fost suficient de mari pentru a-i asigura această pensie considerabilă.

”Cea mai mare pensie este din sistemul public, este pe contributivitate. Este o pensie a unui asigurat care a lucrat în domeniul financiar-bancar, care are un stagiu de cotizare de 18 ani, dar cu contribuţii foarte mari. Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari. În urma unei contribuţii substanţiale, are cea mai mare pensie din România, care e undeva în jurul a 100.000 RON, adică aproximativ 1 miliard de lei vechi”, a spus ministrul Muncii în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, potrivit news.ro.

Cine este românul care are cea mai mare pensie din România?

Ministrul a clarificat că nu este vorba despre guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Beneficiarul acestei pensii lucrează în cadrul unei instituții financiare private de prestigiu, care a reușit să evite falimentul în anii ’90 și care continuă să fie un jucător important pe piața bancară din România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)