Rețeaua X, suspendată în Brazilia: Elon Musk critică decizia Curții Supreme

Rețeaua X, suspendată în Brazilia: Elon Musk critică decizia Curții Supreme
July 25, 2023, Indonesia: In this photo illustration, Twitter's new logo can be seen on a smartphone screen and an image of Elon Musk's face in the background. Twitter's largest shareholder, Elon Musk, has decided to change the logo for the social media platform. Starting Monday 24 July 2023, the Twitter logo will change from a bird to an 'X.' (Credit Image: © Angga Budhiyanto/ZUMA Press Wire)

Un judecător de la Curtea Supremă din Brazilia a luat decizia vineri de a suspenda rețeaua de socializare X (fostul Twitter) în întreaga țară, pentru 24 de ore. Această măsură a stârnit reacții vehemente din partea lui Elon Musk, proprietarul platformei. Într-un mesaj pe rețeaua X, acesta a criticat decizia, menționând: „Libertatea de exprimare este fundamentul democrației și, în Brazilia, un pseudo-judecător neales este pe cale de a o distruge din motive politice.”

Judecătorul Alexandre de Moraes, membru al Tribunalului Federal Suprem (STF) din Brazilia și cunoscut pentru eforturile sale în combaterea dezinformării, se află în conflict deschis cu Elon Musk.

În plus față de suspendarea rețelei, judecătorul a cerut miercuri ca platforma să numească un reprezentant legal în Brazilia în termen de 24 de ore, sub amenințarea unei suspendări imediate a activităților sale.

Restricția a fost instituită cu puțin timp înainte de alegerile municipale din Brazilia, un moment crucial care va reflecta dinamica politică între susținătorii președintelui de stânga, Luiz Inacio Lula da Silva, și dreapta, unde Elon Musk este văzut ca un aliat. Alegerile sunt așteptate să fie un barometru important al influenței politice în țară.

X are aproximativ 22 de milioane de abonați în Brazilia, conform datelor de la site-ul de specialitate DataReportal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`