Unul dintre cele mai apreciate preparate ale bucătăriei grecești, cunoscut pentru ingredientele și aromele deosebite, a făcut ravagii în România. Potrivit unui site de livrare de mâncare, acest fel de mâncare a fost cumpărat mai ales de bucureșteni și orădeni.
Gyros-ul, pe lângă gustul lui senzațional, este și o rețetă emblematică a bucătăriei grecești. Deși am putea să credem că alte țări precum Bulgaria sau Serbia ar aprecia mai mult acest preparat, noi românii suntem cei care îl comandăm cel mai des, mai ales între 18:00-20:00, potrivit click.ro.
Vârful popularității acestui preparate este în luna aprilie. Varianta de gyros pe care cei mai mulți români o preferă este cea care conține carne de pui. Pe „locul 2” urmează cea cu porc, apoi vine și gyros-ul mixt.
Un constănțean are o adevărată pasiune pentru acest preparat, de-a lungul ultimului an a cumpărat 170 de gyros. Astfel, el a cumpărat 14 de astfel de preparate în fiecare lună. Cu toate acestea, recordul pentru cea mai scumpă comandă de gyros revine unui sucevean, care a achitat suma de 2.000 de lei pentru o singură comandă.