Pensionarul care a primit în plus, după recalcularea pensiei, 6.569 de lei. E cea mai mare creștere din județ

Pensionarul care a primit în plus, după recalcularea pensiei, 6.569 de lei. E cea mai mare creștere din județ
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mii de pensionari sunt nemulțumiți după ce au primit deciziile de recalculare ori pentru că nu au primit niciun ban în plus ori au primit prea puțin ori au fost sesizate alte greșeli. Prin urmare, pensionarii au mers direct la Casa de Pensii pentru a cere explicații.

Însă, sunt și pensionari fericiți după ce a avut loc recalcularea pensiilor.

În Prahova, „86% din pensionari au beneficiat de o majorare la pensie”

Este și cazul unui pensionar din Prahova, care a primit o majorare în cuantum de 6.569 de lei. Aceasta e și cea mai mare creștere din județ, relatează Știrile Pro TV.

La nivelul judeţului Prahova, 86% dintre pensionari au beneficiat de majorări după recalculare, a declarat, vineri, directorul Casei Judeţene de Pensii, Viorel Călin.

„Prahova, după cum bine ştiţi şi dumneavoastră, este judeţul cu cel mai mare număr de pensionari din ţară. Este un judeţ care a fost şi este în continuare puternic industrializat, drept pentru care, dacă la nivel naţional există o majorare în procent de 80% din totalul pensiilor recalculate în Prahova, acest procent este puţin mai mare. Deci, în principiu, din cei 187.000 de pensionari pentru care s-au emis decizii de recalculare, 86% au beneficiat de o majorare la pensie sau urmează zilele următoare chiar să primească pensia deja recalculată. Ceilalţi (…) rămân cu pensiile nemodificate, adică pensia pe care au încasat-o în luna august o vor primi şi luna septembrie”, a declarat Viorel Călin, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Prahova.

Care e cea mai mare majorare a pensiei, în Prahova

Suma cea mai mare pe care a primit-o la calculare un pensionar din judeţul Prahova este de 6.569 lei.

„Din cei 86%, 44% au primit o majorare de până la 500 de lei, 30% au primit sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, 22% sume cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei şi un procent de 3,2% au primit o majorare de peste 2.000 de lei. Cu caracter informativ, (..) cea mai mică majorare este de ordinul a câţiva lei, în timp ce suma cea mai mare pe care a primit-o un pensionar în judeţul Prahova este de 6.569 de lei. Deci sunt pensionari care au primit sume destul de importante”, a mai precizat sursa citată anterior.

După ce au primit deciziile de recalculare, mii de persoane s-au adresat instituţiei pentru informaţii, a transmis firectorul Casei de Pensii Prahova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe