Guran (PNL), reproșuri pentru PSD: Nu e pe persoană fizică PSD la guvernare. Deranjul e că nu discută, vor să decidă singuri. N-ar trebui să existe un concurs între noi (VIDEO)

Guran (PNL), reproșuri pentru PSD: Nu e pe persoană fizică PSD la guvernare. Deranjul e că nu discută, vor să decidă singuri. N-ar trebui să existe un concurs între noi (VIDEO)
Sursa foto: Captura foto TV

Senatorul Virgil Guran, vicepreședinte PNL, s-a arătat deranjat că PSD-iștii iau decizii singuri, de capul lor, în loc să se consulte cu ei, cu liberalii, dat fiind că sunt împreună la guvernare. Guran s-a referit în mod special la situația desemnării comisarului european și la ridicarea pragului de neimpozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Alex Vlădescu pe B1 TV.

Virgil Guran (PNL), reproșuri la adresa PSD

„Din păcate, aceste lucruri nu fac bine coaliției. Nu există un concurs între noi sau n-ar trebui să existe în luarea deciziilor. Aici, cei de la PSD au vrut să demonstreze că ei pot să facă singuri. Ne-a deranjat că e proiect de doi ani de zile depus, a trecut în unanimitate de Senat, la Camera Deputaților se poate rezolva luni tot. (…) E respect și pentru ce a făcut PNL în acest sens și cred că așa trebuie să se lucreze într-o coaliție”, a declarat Virgil Guran.

Acesta s-a arătat deranjat și de faptul că PSD a încercat să impună singur nominalizarea de comisar european din partea României, în persoana social-democratului Victor Negrescu: „Repet, nu e pe persoană fizică PSD la guvernare. Deranjul a fost că nu s-a discutat împreună pentru că suntem într-o coaliție, pentru că trebuie să discutăm orice lucru. Acum, că va fi cineva de la noi sau de la PSD, se discută. Nu asta a fost problema de bază, în partid s-a pus problema că trebuie să discutăm orice lucru important pentru România, că așa se face într-o coaliție, nu se ia unilateral o hotărâre”.

Turcan: Probabil este o chestiune de competiţie politică

În privința neimpozitării pensiilor sub 3.000 de lei, și Raluca Turcan, fost ministru liberal al Muncii, a criticat PSD pentru că a vrut să dea o Ordonață de Urgență în Guvern, deși PNL a depus proiect în acest sens în Parlament încă din 2022.

„Logica ar trebui să ne conducă la un vot rapid în Camera Deputaţilor. Acest proiect a trecut de Senat, a fost votat în unanimitate, se află la votul final în Comisiile de buget, finanţe şi de muncă şi în câteva ore ar putea trece de votul în Camera Deputaţilor, pentru că proiectul acesta de creştere a plafonului de impozitare a pensiilor la 3.000 a fost gândit într-o coerenţă logică. (…) Probabil că este o chestiune de competiţie politică, însă lucrurile sunt foarte clare, nu pot fi puse la îndoială”, a declarat Raluca Turcan.

Până la urmă, în ședința coaliției de joi, PSD și PNL au decis să urmeze calea parlamentară pentru a ridica pragul de neimpozitare a pensiilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi