Struguri românești culeși de nepalezi. Cât câștigă un muncitor

Struguri românești culeși de nepalezi. Cât câștigă un muncitor
Foto simbol: Pixabay

Culesul strugurilor a început în mai multe locuri din România, doar că nu se găsesc doritori, drept pentru care s-au angajat nepalezi.

Cât câștigă nepalezii în România

Ei câștigă de 3 ori mai mult decât în țara lor, li se asigură cazare, masă, iar din banii rămași pot trimit acasă, la familiile lor, conform știrileprotv.

În județul Alba,350 de nepalezi culeg struguri. Câștigă în jur de 500 de euro pe lună și primesc și bonusuri dacă depășesc norma. În țară lor ar câștiga doar 15- de dolari pe lună.

Compania la care lucrează în România le-a oferit și un bucătar nepalez care să le aducă aminte de gustul de acasă în fiecare zi.

„Când aveam noi mai multă nevoie de lucru în vie atunci erau toți plecați în străinătate Germania, Franța și atunci. Am adus nepalezi și s-au integrat foarte bine, bineînțeles sunt foarte serioși, cum le arați, așa fac. Foarte harnici, nu harnici”, a spus Marin Cucură – director tehnic al companiei viticole.

Nepalezii lucrează și în domeniul agricol

Și în Timișoara, la Belinț, nepalezii sunt angajați în domeniul agricol. Aici, se cultivă în jur de 6 hectare în fiecare an.

„Deocamdată am o singură femeie care a venit acum un an jumătate, din Sri Lanka. Aștept să vină și soră-sa”, a spus Ioan Jivu, legumicultor.

Femeia primește salariul minim pe economie, chiar și pe perioada iernii, atunci când nu este la fel de mult de muncă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`