Regulile programului Casa Verde Fotovoltaice se schimbă! Ce sunt obligați să facă românii care vor să-și monteze panouri solare

Regulile programului Casa Verde Fotovoltaice se schimbă! Ce sunt obligați să facă românii care vor să-și monteze panouri solare
Sursa Foto: Flickr.com

Mare atenție! Regulile programului Casa Verde Fotovoltaice se schimbă.

În cazul în care vă doriți să instalați panouri solare veți fi obligaţi să montați şi baterii pentru stocarea energiei electrice. Pentru această cheltuială, statul oferă în plus 10.000 de lei faţă de anul trecut.

Ce trebuie să știe românii care vor să monteze panouri solare cu fonduri de la stat

Un alt lucru important de știut e că şi beneficiarii trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar, spre deosebire de anul trecut, pentru că suma nu acoperă toate costurile, informează Antena 3 CNN.

Cei care doresc să monteze panouri fotovoltaice cu fonduri de la stat, trebuie să depună actul de identitate, extrasul de carte funciară şi certificatul fiscal care să ateste că nu au datorii. Toate aceste documente trebuie încărcate în aceeaşi aplicaţie folosită în anii precedenţi.

Vești bune pentru beneficiari! Programul Casa Verde Fotovoltaice demarează, în această toamnă, cu o sumă record, de două miliarde de lei. De anul acesta, beneficiarii sunt obligați să îşi monteze şi baterii.

„Mărim de la 20.000 de lei la 30.000 de lei finanţarea AFM-ului. Vom finanţa pentru prima dată şi acumulatori, unităţi de stocare a energiei electrice. Asta înseamnă şi mai multă independenţă energetică în locuinţa respectivă, şi facturi mai mici pentru românii beneficiari”, a precizat Mircea Fechet, ministrul Mediului.

Care e contribuția beneficiarului care dorește să-și monteze panouri solare cu fonduri de la stat

În ceea ce privește contribuția fiecui beneficiar, suma va fi puțin mai mare față de anul trecut.

„Aşa cum a fost şi anul trecut: 10%. Cu alte cuvinte, dacă anul trecut finaţam 20.000 de lei şi beneficiarul punea 2.000 de lei, punem 30.000 de lei, iar beneficiarul 3.000 de lei”, a mai adăugat ministrul Mediului.

Când se depun cererile de înscriere în program

Instalatorii vor putea depune cererile de înscriere în program, începând cu data de 6 septembrie, iar firmele pot depune dosarele de acreditare. Cei care vor panouri fotovoltaice trebuie să depună actele în perioada 27 septembrie – 9 octombrie, iar pe 1 noiembrie se va afișa lista firmelor acreditate.

După aceea, prosumatorii îşi pot alege firma.

„Estimăm undeva la 67.000 de  noi beneficiari ai programului Casa Verde Fotovoltaice, ceea ce inseamnă că vom ajunge la un număr total de 200.000 de familii care au beneficiat in decursul a caţiva ani de programul Casa Verde Fotovoltaice”, a transmis Laurențiu Neculaescu, președintele AFM.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)