Olanda permite Ucrainei să folosească avioanele F-16 pentru a lovi ținte de pe teritoriul Rusiei

Olanda permite Ucrainei să folosească avioanele F-16 pentru a lovi ținte de pe teritoriul Rusiei
Avionul de vânătoare F-16 Fighting Falcon. Sursa foto: Hepta.ro / DPA Images / Harald Tittel

Olanda nu limitează utilizarea avioanelor de vânătoare F-16 transferate în Ucraina, inclusiv în spațiul aerian rusesc, a declarat pentru NOS comandantul Forțelor Armate Onno Eichelsheim, potrivit unian.net.

„Nu am impus nicio restricție privind utilizarea sau raza de acțiune a F-16, sub rezerva legilor războiului”, a spus el.

El a mai remarcat că invazia Ucrainei asupra teritoriului rus a fost „strălucitoare din punct de vedere tactic”.

„Au capturat destul de repede o mulțime de teritoriu folosind metode noi. Făcând acest lucru, au creat o dilemă pentru Putin”, spune Eichelsheim.

El nu vede nicio problemă în faptul că armele olandeze vor fi folosite în astfel de acțiuni ofensive.

„Ucraina poate folosi resursele pe care le oferim după cum dorește, sub rezerva dreptului umanitar al războiului”, spune comandantul forțelor armate olandeze.

Țările de Jos au furnizat Ucrainei 24 de avioane F-16, dar Eichelsheim nu a spus câte dintre ele erau deja dislocate în țară.

El a evaluat și operațiunea Kursk a Forțelor Armate ucrainene.

Potrivit lui Eichelsheim, întrebarea este acum cum poate Ucraina să-și folosească „strategic” prezența în Kursk.

Potrivit acestuia, Kievul poate folosi acest lucru ca monedă de schimb în negocieri.

„Sau îl folosiți pentru a vă asigura că Rusia își retrage unitățile din regiunea Donbass. Nu vedem că acesta din urmă se întâmplă, așa că timpul ne va spune în ce măsură acest lucru are un impact strategic”, a adăugat el.

Potrivit lui Eichelsheim, operațiunea de la Kursk este „cel puțin începutul unei posibile ajustări strategice a luptei dintre Rusia și Ucraina”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis