Timișoara: Un bărbat cu handicap a fost răpit și obligat să cerșească. Trei persoane au fost reținute

Timișoara: Un bărbat cu handicap a fost răpit și obligat să cerșească. Trei persoane au fost reținute
Sursa foto: Captură video - Poliția Română

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, cunoscut cu handicap locomotor și cu alte probleme de sănătate, a fost răpit din Timișoara și dus în Cluj-Napoca la cerșit. Polițiștii au reținut trei indivizi în acest caz.

Bărbat cu handicap, răpit de 3 indivizi

Bărbatul a fost răpit pe 27 august, în timp ce se afla în parcarea unui supermarket din Timișoara.

„În fapt, la data de 27.08.2024, în jurul orei 15:04, polițiștii timișoreni au fost sesizați cu privire la faptul că, în parcarea unei societăți comerciale de pe Calea Torontalului din Timișoara, a oprit un autovehicul în care se aflau 3 persoane, iar din acesta a coborât un bărbat, care s-a apropiat de un alt bărbat, în vârstă de 40 de ani, cunoscut cu handicap locomotor și cu alte probleme de sănătate și l-a introdus în autovehicul cu forța, pornind într-o direcție necunoscută”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Timiș.

Polițiști: „Persoana vătămată a fost supusă în mod repetat violențelor fizice”

O zi mai târziu, cei trei răpitori au fost prinși în Cluj-Napoca și escortați în Timișoara. Este vorba despre bărbați de 24, 33 și 44 de ani din Cluj. Cu toții au ajuns în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Timiş.

„Din probatoriul administrat în cauză, s-a stabilit faptul că, bărbatul de 40 de ani, a fost preluat cu forța de catre cei 3 bărbați din parcarea societății comerciale și condus în municipiul Cluj-Napoca cu scopul de a fi exploatat prin practicarea cerșetoriei, sumele de bani obținute de victimă din mila publicului urmând să intre în posesia celor 3, lucru care s-a mai intamplat și în trecut pe parcursul mai multor ani de zile, când persoana vătămată a fost supusă în mod repetat violențelor fizice în zilele în care nu obținea din cerșit suma de bani dorită de ei”, au mai transmis polițiștii din Timiș.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori