Cât costă tăierea tortului la un restaurant din Italia. Explicația managerului

Cât costă tăierea tortului la un restaurant din Italia. Explicația managerului

O familia a rezervat cina la un restaurant din Italia pentru a sărbători o zi de naștere la care au adus tortul de la o brutărie, după ce reprezentanții localului și-au dat acordul, dar când a venit nota de plată au rămas cu gura căscată când au văzut că li s-a perceput taxă pentru tăierea tortului.

Cât a costat tăierea tortului

Incidentul a avut loc în zona de sud a Arezzo, iar fiica sărbătoritei a povestit experiența prin care au trecut la restaurant, conform G4food.

„Joi seara, deci, familia noastră (părinții, bunica și diverse rude) am făcut o rezervare la un restaurant pentru a sărbători ziua de naștere a mamei. Ea întreabă dinainte dacă poate aduce tortul de la brutărie și i se spune că da. Cina a decurs liniștit, inclusiv desertul care a fost servit tuturor, până în momentul facturii”, a transmis fiica sărbătorei.

Când a venit nota de plată, totalul era de 659 de euro și 10 cenți, adică în jur de 50 de euro de persoană. Doar că, era și o taxă de 58 de euro pentru tăierea tortului și pentru aducerea lui la masa, lucru de care familia nu a avut habar dinainte.

Explicația proprietarului

Patronul restaurantului a spus că toată pățania este adevărată și a explicat motivul pentru perceperea taxei pentru tăierea tortului.

„Nu percepem taxă de intrare și servim în principal preparate din producția proprie, astfel încât încercăm să îi descurajăm pe cei care aduc lucruri din afară. Dacă ne gândim că în Arezzo taxa medie de intrare este de 2,5 euro de persoană, nu este o diferență atât de mare.

Restaurantul meu trebuie să suporte costurile chelnerului care servește la masă, ale spălătorului de vase și ale altor servicii conexe. Cumva trebuie să le recuperăm”, a explicat patronul.

Doar că, a recunoscut că situația ar fi trebuit tratată diferit și că ar fi trebuit să fie mai atent la taxele pe care le cere.

„Regula restaurantului este ca toți clienții să plece mulțumiți, iar când acest lucru nu se întâmplă este întotdeauna o înfrângere. Eu nu am fost acolo în acea seară și angajații mei au fost poate prea pretențioși în gestionarea situației apărute, poate reducând puțin suma obișnuită sau chiar nu percepând nimic pentru tort. Mai bine 50 de euro mai puțin și oamenii să plece acasă fericiți, decât această neînțelegere în care suntem cu toții afectați”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`