Ceartă în coaliție și pe ridicarea plafonului de impozitare a pensiilor. Raluca Turcan: „Probabil că este o chestiune de competiţie politică, însă lucrurile sunt foarte clare”

Ceartă în coaliție și pe ridicarea plafonului de impozitare a pensiilor. Raluca Turcan: „Probabil că este o chestiune de competiţie politică, însă lucrurile sunt foarte clare”
Foto: Raluca Turcan / Facebook

Sunt disensiuni în coaliție și în ceea ce privește creşterea plafonului de impozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei. În vreme ce PSD, care dă premierul, vrea Ordonanță de Urgență dată de Guvern, PNL susține că ridicarea plafonului ar trebui stabilită prin lege.
Raluca Turcan, vicepreședinte PNL, a declarat că ar fi „cel mai corect” un vot „rapid” în Camera Deputaţilor pe proiectul propus de liberali încă din 2022 și care a trecut deja de Senat.

Turcan, despre creşterea plafonului de impozitare a pensiilor

„Logica ar trebui să ne conducă la un vot rapid în Camera Deputaţilor. Acest proiect a trecut de Senat, a fost votat în unanimitate, se află la votul final în Comisiile de buget, finanţe şi de muncă şi în câteva ore ar putea trece de votul în Camera Deputaţilor, pentru că proiectul acesta de creştere a plafonului de impozitare a pensiilor la 3.000 a fost gândit într-o coerenţă logică.

Dacă noi nu includeam reforma pensiilor în PNRR, probabil că ar fi fost spulberată această logică. Însă, noi am gândit aşa: întâi se digitizează toate dosarele de pensii, de la dosarul cu şină, la dosar în formal electronic, apoi se realizează recalcularea pensiilor. Ulterior, ţinând cont că sunt persoane a căror pensie rămâne neschimbată, să fie crescut plafonul de impozitare a pensiilor. Asta este gândirea în materie de pensii pe care PNL a avut-o nu de ieri, de azi, a avut-o constant din anul 2022”, a explicat Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, potrivit Agerpres.

Turcan: E o chestiune de competiţie politică

Întrebată de ce, totuși, a fost nevoie de un alt proiect care să fie trecut prin Guvern, Raluca Turcan a răspuns: „Probabil că este o chestiune de competiţie politică, însă lucrurile sunt foarte clare, nu pot fi puse la îndoială. Digitizarea pensiilor a fost lansată în mandat PNL. Includerea reformei pensiilor, inclusiv ca obligativitate de a face această reformă, a fost făcută în mandat PNL, proiectul de creştere a plafonului de impozitare a pensiilor a fost depus în anul 2022, a trecut de Senatul României, votat de parlamentari de la toate partidele, deci nu e o chestiune de a încerca să maximizezi politic nişte măsuri bune luate, ci e o chestiune obiectivă. Proiectul e la vot în Camera Deputaţilor, Cameră decizională”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)