5 echipamente recomandate atunci când mergi la scufundări în vacanță

5 echipamente recomandate atunci când mergi la scufundări în vacanță
Foto: Unsplash

O vacanță de vis la mare va include neapărat și experiențe unice și inedite, cum ar fi scufundările. Este un gen de activitate care îți va oferi ocazia de a-ți crea amintiri pentru o viață, de a te bucura de spectacolul incredibil pe care ți-l oferă adâncul mării și de a te conecta cu natura într-un mod în care o poți face mai rar. Cu echipamentul potrivit poți să pornești în această aventură practic în orice destinație de pe litoral, însă sfatul nostru este să o faci sub supravegherea unui profesionist dacă îți lipsește experiența.

Chiar dacă industria sporturilor nautice este extrem de dezvoltată chiar și la noi în țară și poți să închiriezi tot ce este necesar, cel mai bine este să-ți cumperi tu echipamente bune, precum cele de aici, ca să te asiguri că totul va decurge bine fără evenimente nedorite.

De ce să eviți închirierea? În primul rând nu știi cine a folosit înaintea ta echipamentul și dacă acesta a fost igienizat corespunzător. Apoi știi sigur că este perfect funcțional și eviți situațiile neplăcute. Cu toate acestea, scufundările la mare adâncime implică utilizarea unui echipament mai complex și mai performant care poate fi costisitor. Este important să evaluezi tu situația, să te gândești cât de des vei folosi acest echipament și dacă o astfel de investiție se justifică. În cazul în care ți-ai făcut din asta un hobby, în mod cert este mai bine să ai propriul echipament, de calitatea pe care ți-o dorești.

Iată 5 echipamente pe care ar fi bine să le ai tu atunci când faci scufundări:

Mască – masca îți protejează ochii și, în același timp, îți permite să admiri peisajul din adâncuri.

Tub – este un echipament foarte important, care îți permite să respiri și să nu înghiți apă.

Labe de înot – sunt esențiale pentru deplasarea sub apă și asigură o minimizare a efortului depus.

Combinezon din neopren – în adâncuri, apa este mult mai rece decât cea de la malul mării, astfel că un combinezon din neopren îți va asigura confortul termic și, în același timp, îți va proteja corpul.

Mănuși – mănușile sunt recomandate, în general, atunci când faci scufundări la mare adâncime, dar pot fi o măsură de protecție foarte bună și în celelalte situații.

Acestea sunt echipamentele minime necesare, pe care ar trebui să le aibă un scufundător amator. Însă dotarea poate să mai includă și alte elemente, cum ar fi butelia de oxigen, șosete speciale, cagula de scufundare, lanternă, balize, centuri, dispozitive de comunicare și semnalizare. Pe scubadiving.com vei descoperi o listă completă cu accesorii pentru scufundare, vei afla cum se folosesc acestea și ce caracteristici ar trebui să aibă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:02 - Marea prigoană împotriva străinilor. Trump trimite armata la granița cu Mexicul
23:57 - Funeriu, candidat la prezidențiale, nu vrea susținerea partidelor: Un om care și-a reprezentat țara la olimpiade internaționale, cum sunt eu, nu cere sprijinul corijenților / Nu putem face din România o țară mare cu politicieni mici (VIDEO)
23:48 - Cinci bărbați din Vâlcea au fost arestați. Ei au răpit un tânăr pentru a-i fura criptomonedele, în valoare de zeci de mii de euro
23:32 - Călin Georgescu, desființat de un fost ministru al Educației: „Un simptom al faliilor din societate, precum mucii la răceală”
23:17 - Buzău: Familia copilei de 13 ani hărțuită de profesorul de matematică se teme pentru siguranța ei la școală. Bărbatul de 66 de ani revine la catedră. „Nu știu ce se va întâmpla”
22:58 - Accident mortal în Mehedinți. Un șofer s-a izbit într-un cap de pod după ce a pierdut controlul volanului
22:52 - Crin Antonescu, despre o eventuală retragere a lui Iohannis de la Cotroceni: „N-ar rezolva toată tensiunea din societate, dar ar fi un pas” (VIDEO)
22:40 - Fiica lui Crin Antonescu ocupă o poziție importantă într-o companie elvețiană. Irina face carieră în afaceri internaționale
22:25 - Mii de dolari pentru a posta pe Facebook și Instagram. Cum pot creatorii de conținut să primească banii
22:20 - Surse: Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, ar fi fost denunţat la DNA chiar de Vladimir Ciorbă, patronul Nordis. Acuzațiile