Petiție împotriva canonizării părintelui Arsenie Boca: „Făcea yoga cât e ziua de lungă. Un vrăjitor”

Petiție împotriva canonizării părintelui Arsenie Boca: „Făcea yoga cât e ziua de lungă. Un vrăjitor”

Decizia canonizării călugărului Arsenie Boca este contestată de o petiție online care a strâns sute de semnătur. Duhovnicul supranumit „sfântul Ardealului” este acuzat că practicase în tinerețe yoga și hipnoza, de aceea nu ar trebui trecut în rândul sfinților.

În petiția on-line, semnată de Cristian Chita, se precizează că este necesară și ar trebui urmată de retragerea tablourilor și icoanelor cu acesta din mănăstiri și biserici, potrivit Adevarul.

„Studentul Boca, cât era ziua de lungă, făcea exerciții de concentrare după o carte de hatha yoga, în fața oglinzii, uitându-se între ochi”, scrie autorul petiției, iar ca argument este citat un alt călugăr care a stârnit controverse în mărturiile sale, Ilie Cleopa.

Acesta considera că yoga nu este decât „o practică păgână, vrăjitorească, prin care se invocă în mod conştient sau inconştient forţe malefice (draci)”, arăta autorul petiției.

În petiție se mai arată că Arsenie Boca provenea dintr-o familie „mixtă”, tatăl său fiind greco-catolic, iar mama sa ortodoxă, fapt pentru care a solicitat ca duhovnicul să fie înlăturat din rândul sfinților Bisericii Ortodoxe Române.

Nici privirea pătrunzătoare a duhovnicului nu i-a fost pe plac autorului petiției, fiind considerată semn al unor practici oculte îndelungate. Totodată, picturile realizate de Arsenie Boca sunt considerate păgâne, arată petiția împotriva canonizării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`