Ministrul Bogdan Ivan: PNL să-și vadă locul în coaliție. Fără ajutorul PSD, la alegerile din 9 iunie n-ar fi obținut un scor foarte mare (VIDEO)

Ministrul Bogdan Ivan: PNL să-și vadă locul în coaliție. Fără ajutorul PSD, la alegerile din 9 iunie n-ar fi obținut un scor foarte mare (VIDEO)
Sursa foto: Bogdan Ivan / Facebook

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, dar și membru PSD, a declarat marți, pentru B1 TV, că PNL-iștii ar trebui să fie mai atenți în relaționarea cu social-democrații și să-și conștientizeze adevărata valoare în coaliție. Ivan a spus că PSD a ajutat PNL să obțină scorul pe care l-a avut la alegerile din 9 iunie.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV.

Cum explică Ivan certurile dintre PSD și PNL

„La fel ca-n orice relație interumană, nu trebuie să fim de acord fiecare cu fiecare de fiecare dată, e evident că vorbim de două partide foarte mari, o perioadă agitată, cea preelectorală, dar ne amintim și data de 9 iunie, când au fost localele și europarlamentarele, că era foarte mult stres, multă agitație și există viață și după alegeri.

Ce e cel mai important e că și după alegerile din noiembrie și decembrie o să existe o formulă în care România va trebui guvernată, iar dacă stăm să ne uităm azi la modul realist și serios, PSD, dacă va avea suportul oamenilor – și asta spun sondajele azi – va fi pe primul loc și are nevoie de un partener serios de guvernare. Și când stai să te uiți pe eșicherul politic, eu vreau să vă spun că în situații punctuale am avut relații foarte corecte de muncă cu miniștrii PNL.

E evident că nu suntem de acord mereu, că fiecare încercăm să ne mobilizăm electoratul nostru în această competiție, care va defini următorii 10 ani pentru România, dar dincolo de lupta politică e un scop în sine să ținem România în echilibru, s-o ducem spre dezvoltare economică”, a declarat Bogdan Ivan.

Ivan: PSD a ajutat PNL la alegerile precedente

Acesta a afirmat apoi că PSD a făcut o favoare PNL-ului la alegerile din 9 iunie: „Trebuie să spunem și adevărul: dacă nu aveam o listă comună la europarlamentare, dacă nu aveam în același timp localele cu europarlamentarele, nu cred că partenerii noștri ar fi obținut un scor foarte mare. În acest context, cred că e important ca fiecare să vedem unde ne situăm, ce putem aduce în această coaliție și să ne vedem locul. Cifrele nu mint niciodată”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112