Primul aeroport din lume unde nu va mai fi nevoie de documente de călătorie. Metoda prin care vor fi controlați pasagerii

Primul aeroport din lume unde nu va mai fi nevoie de documente de călătorie. Metoda prin care vor fi controlați pasagerii
Sursa foto: Dubai International

Călătorii ar putea să nu mai aibă nevoie de documentele de călătorie pentru zborurile de la Aeroportul Internațional Zayed din Abu Dhabi.

Cum vor fi controlați călătorii

Pasagerii de la Aeroportul Internațional Zayed din Abu Dhabi ar putea fi controlați prin recunoașterea facial pentru înregistrarea la zbor, conform știrileprotv.

Proiectul „Smart Travel” este în process de dezvoltare și se referă la implementarea inteligenței artificială de autentificarea biometrică la toate punctele de control de securitate ale acestui aeroport până în 2025.

Proiectul va utiliza bazele de date ale Autorității Federale pentru Identitate, Cetățenie, Vamă și Securitatea Portuară din Emiratele Arabe Unite pentru autentificarea pasagerilor. Prin această metodă, nu va mai fi nevoie de înregistrarea pe care turiștii trebuie să o facă imediat ce ajuung în aeroport.

Tehnologia a fost implementată

Unele sisteme biometrice pentru recunoaștere facială deja au fost instalate înainte de îmbarcare pentru compania Etihad Airways și ajută la livrarea bagajelor prin autoservire și la înregistrarea pasagerilor.

Astfel, călătorii nu vor mai avea nevoie de biletul de îmbarcarea pentru a se urca în aeronavele Atihad Airways. Alte cinci companii aeriene vor avea sistemele biometrice la check-in și la porțile de îmbarcare.

Aceasta este o metodă mai eficientă de detectare a fraudei și falsificării documentelor de călătorie și va ajuta la îmbunătățirea performanței companiilor aeriene, au declarat reprezentanții Aeroportului din Abu Dhabi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`