România, locul 1 la Campionatele Mondiale de Canotaj. Sportivii noștri s-au întors acasă cu 7 medalii de aur (FOTO)

România, locul 1 la Campionatele Mondiale de Canotaj. Sportivii noștri s-au întors acasă cu 7 medalii de aur (FOTO)
Foto: Federația Română de Canotaj / Facebook

Sportivii români s-au întors acasă cu șapte medalii de aur de la Campionatele Mondiale de Canotaj 2024 din St. Catharines, Canada. Astfel, România s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe medalii la această competiție, fiind urmată de Marea Britanie și Germania.

Medaliile obținute de canotorii români la Mondiale

„România, pe LOCUL 1 în clasamentul pe medalii la Campionatele Mondiale de Canotaj 2024 din St. Catharines, Canada, înainte de Marea Britanie, Germania și Italia.🥇

Competiția s-a desfășurat în perioada 18-25 august și a reunit toate cele trei categorii de vârstă: Juniori (Under19), Tineret (Under23) și Seniori (probe non-olimpice). Federația Română de Canotaj a reușit să obțină un total de 7 medalii de aur: 4 la Juniori, 2 la Tineret și 1 la Seniori. Țara noastră este astfel prima în clasamentul general pe medalii.

Felicitări sportivilor, antrenorilor, staff-ului medical și întregului colectiv tehnic pentru aceste rezultate extraordinare! 👏👏👏”, a transmis Federația Română de Canotaj, pe Facebook.

Românii au câștigat 4 medalii la U19:

  • La dublu rame feminin, Iulica Maria Ursu şi Gabriela Tivodariu s-au impus cu timpul de 07 min 39 sec 27/100, la mare distanţă de Grecia (07:48.51)
  • Mateus Simion Cozminciuc şi Fabrizio Alexandru Scripcariu au câştigat aurul la dublu rame masculin (07:03.69), la mare luptă cu Germania (07:03.87).
  • O altă medalie de aur a fost cucerită la patru rame feminin, de Ionela Elena Scutaru, Adina Alexandra Florea, Stejara Olariu şi Bianca Elena Drăghici, în 07 min 06 sec 42/100, devansând cu mai bine de două secunde Marea Britanie (07:08.71).
  • La simplu vâsle feminin, Bianca Camelia Ifteni a câştigat detaşat, în 08 min 22 sec 63/100, fiind urmată de canotoarea sud-africană Danelia Price-Hughes (08:26.34).

La U23, echipajul de patru vâsle feminin (BW4x), format din Mariana-Laura Dumitru, Manuela-Gabriela Lungu, Emanuela Ioana Ciotău și Patricia Cireș, a cucerit titlul mondial. În proba de dublu vâsle feminin (BW2x) au luat aurul Andrada Maria Moroșanu și Iulia Bălăucă.

Iar la seniori, Ionela Cozmiuc a câștigat medalia de aur în proba de schif simplu feminin categorie ușoară (LW1x).

Canotorii, primiți cu flori pe Aeroportul Otopeni

„Sportivii din lotul de tineret au revenit acasă după performanțele extraordinare de la Campionatele Mondiale de Canotaj din St. Catharines, Canada: 2 medalii de AUR și 2 RECORDURI MONDIALE în probele de dublu vâsle feminin (BW2x) și patru vâsle feminin (BW4x). Ei au fost așteptați cu flori la aterizare, pe Aeroportul Otopeni, de reprezentanți ai Federației Române de Canotaj. Felicitări tuturor pentru rezultatele obținute! 🥇🥇”, a transmis, luni, Federația Română de Canotaj.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori