Pensionarii cărora poștașii le iau înapoi deciziile de recalculare a pensiei: “De la 2.000 şi ceva am ajuns la 3.000 şi ceva. M-am bucurat câteva zile. Apoi a venit poștărița”

Pensionarii cărora poștașii le iau înapoi deciziile de recalculare a pensiei: “De la 2.000 şi ceva am ajuns la 3.000 şi ceva. M-am bucurat câteva zile. Apoi a venit poștărița”
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mai mulți pensionari din judeţul Alba acuză faptul că nu au primit deciziile de recalculare a pensiilor.

Acestea au fost oprite de la distribuire, ca urmare a faptului că există suspiciunea că ar putea conţine erori.

„Le-a trimis să le ia înapoi”

Nu se știe numărul exact al deciziilor care au fost oprite, însă Oficialii Casei Judeţene de Pensii Alba au transmis că se va face o reverificare a acestora.

Oamenii care acuză că nu au primit deciziile de recalculare a pensiei susţin că au fost informaţi de factorii poştali că de la Casa de Pensii s-a solicitat oprirea de la distribuire a unora dintre decizii pe motiv că ar fi greşite.

„Poştăriţa ne-a spus că nu le aduce că a primit de la Casa de Pensii un tabel şi că trebuie toate revizuite. Le-a trimis să le ia înapoi şi care sunt la Poştă să nu le mai distribuie, fiind greşite”, a spus o femeie din Alba Iulia jurnaliştilor Ziarului Unirea.

„M-am bucurat câteva zile şi a luat-o înapoi”

Un bărbat susţine că i-ar fi fost luată înapoi decizia pe care o primise.

„Am primit decizia săptămâna trecută, dar după un timp a venit poştăriţa de aici de la noi şi mi-a cerut să îi dau decizia înapoi. Nu a specificat nimic, a zis doar că nu ştiu ce greşeli ar fi la socoteli. Avea un tabel lung cu numele celor la care trebuia să le ia deciziile înapoi. Pensia mea era mai mare cu 700-800 de lei, de la 2.000 şi ceva am ajuns la 3.000 şi ceva. Am lucrat peste 35 de ani, poate mai mult, am vechime multă. M-am bucurat câteva zile şi a luat-o înapoi”, a povestit un penionar pentru ziarulunirea.ro.

Jurnaliştii locali au precizat, citând surse, că ar putea fi vorba despre o mie de astfel de decizii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe