Ucraina avertizează Belarus să își retragă trupele de la graniță: „Să nu facă greșeli tragice pentru țara lor la presiunea Moscovei”

Ucraina avertizează Belarus să își retragă trupele de la graniță: „Să nu facă greșeli tragice pentru țara lor la presiunea Moscovei”
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Aleksey Nikolskyi

Belarus trebuie să își retragă trupele de la granița cu Ucraina și „să înceteze acțiunile neprietenoase” sau riscă să se implice și mai mult în război, a avertizat Kievul, într-o declarație emisă duminică noapte, potrivit Politico.

Ucraina, avertisment pentru Belarus

Ministerul ucrainean al afacerilor externe susține că, conform rapoartelor de intelligence, Belarus adună „un număr semnificativ de personal, inclusiv Forțe pentru Operații Speciale, arme și echipament militar”, precum și mercenari din fostul Grup de mercenari Wagner, în regiunea Gomel de la granița cu Ucraina, „sub pretextul unor excerții”.

„Îi avertizăm pe oficialii bieloruși să nu facă greșeli tragice pentru țara lor la presiunea Moscovei”, a declarat Ministerul ucrainean al afacerilor externe.

O treime din armata bielorusă desfășurată la graniță

Dictatorul bielorus, Aleksandr Lukașenko, declara în august că a desfășurat aproape o treime din armata țării la granița cu Ucraina, declarând pentru televiziunea de stat că inițiativa reprezintă un răspuns la decizia Kievului de a acumula trupe în apropierea frontierei cu Belarus.

Partea ucraineană a respins pretextul.

„Subliniem că Ucraina nu a întreprins și nu va întreprinde niciodată acțiuni neprietenoase împotriva poporului bielorus”, a declarat Ministerul de externe din Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`