Sondaj CURS: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, favoriți pentru turul doi al alegerilor prezidențiale

Sondaj CURS: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, favoriți pentru turul doi al alegerilor prezidențiale
Inquam Photos / Octav Ganea

Un sondaj recent CURS arată că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt favoriți să intre în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Marcel Ciolacu conduce cu 32% din intențiile de vot, urmat de Nicolae Ciucă cu 19%. Alți competitori notabili în cursa prezidențială includ Mircea Geoană cu 15% și George Simion cu 14%.

Care sunt preferințele electorale pentru Parlament?

Conform aceluiași sondaj, PSD se află în frunte cu 34% din intențiile de vot pentru Parlament. PNL urmează cu 24%, iar AUR cu 14%. Alianța Drepta Unită (formată din USR, PMP și Forța Dreptei) ocupă locul al patrulea cu 12%, iar UDMR și partidul SOS România (fondat de Diana Șoșoacă) sunt creditate fiecare cu 5% din intențiile de vot.

Sondajul a fost efectuat în perioada 6-22 august, pe un eșantion de 1067 de respondenți, votanți cu vârsta de 18 ani și peste. Datele au fost colectate prin interviuri față-în-față la domiciliul respondenților. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3% la un nivel de încredere de 95%.

Aceste rezultate sugerează o competiție strânsă pentru funcțiile importante în stat și reflectă dinamica politică curentă din România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`