A murit Christoph Daum. Boala necruțătoare de care suferea fostul selecționer al României

A murit Christoph Daum. Boala necruțătoare de care suferea fostul selecționer al României
Christoph Daum in meciul de fotbal dintre Muntenegru si Romania din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2018, disputat pe stadionul Pod Goricom din Podgorica, luni 4 septembrie 2017. © FOTO: Stefan Constantin / Sport Pictures

Fostul selecționer al României, Christoph Daum, a decedat la vârsta de 70 de ani. Potrivit publicației Bild, Daum a pierdut lupta cu o boală necruțătoare, după o perioadă îndelungată de tratament. Originar din Koln, Daum a fost diagnosticat cu cancer pulmonar acum doi ani.  După mai multe ședințe de chimioterapie, Daum părea că a abandonat lupta, în luna ianuarie, atunci când a și declarat, într-un interviu, că „nu voi mai fi niciodată bine”.

Christoph Daum, primul selecționer străin al României

Daum a avut o carieră impresionantă ca antrenor, începându-și activitatea în 1986 la FC Koln. A fost selecționerul echipei naționale a României între iulie 2016 și septembrie 2017, devenind astfel primul selecționer străin al acestei echipe. În ciuda unei perioade pline de provocări și critici, a reușit să aducă un suflu nou în strategia echipei.

Pe parcursul carierei sale, Daum a obținut numeroase titluri și trofee cu echipe precum VfB Stuttgart, Beşiktaş, Fenerbahce și Austria Viena. Recunoscut pentru stilul său inovativ și pentru abilitățile tactice, a fost apreciat de colegi și rivali deopotrivă.

Christoph Daum, acuzat de consum de cocaină

Viața lui Daum nu a fost lipsită de scandaluri, cel mai notabil fiind cel legat de acuzațiile de consum de cocaină după Euro 2000. Inițial, Daum a negat aceste acuzații, însă mai târziu a recunoscut, în contextul unui proces care ar fi putut avea consecințe grave pentru el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`