Marian Vanghelie: Prostia ucide, nu corupția, tăcerea ne îngroapă. Cred că PDS va câștiga două primării de sector

Marian Vanghelie: Prostia ucide, nu corupția, tăcerea ne îngroapă. Cred că PDS va câștiga două primării de sector

Marian Vanghelie nu se dezice. Vrea să ducă lupta electorală până la capăt. Atât la alegerile locale, cât şi la cele Parlamentare. Candidatul PDS la primăria Sectorului 5 a declarat, într-un interviu pentru Agerpres, că își dorește ca partidul pe care-l conduce să devină o alternativă de stânga la Partidul Social Democrat. În ceea ce priveşte campania sa, Vanghelie dă asigurări că programul de ajutoare sociale va fi reluat din 10 iunie, "pentru că, nici DNA-ul și nici alți contra-candidați nu-l pot dezvăța să-i ajute pe cei care nu au din ce să-și cumpere o pâine".

”Vom obține un scor spectaculos în raport cu timpul extrem de scurt în care a trebuit să ne pregătim. (…) Din păcate, legea actuală nu slujește democrația, nu avantajează schimbarea clasei politice atât de mult trâmbițată de conducătorii României. E un semn că sloganele de laborator nu au legătură cu realitatea, așa cum "politicienii de laborator" nu pot strânge voturi. Cred că vom câștiga două primării de sector și am convingerea că Adrian Severin "va curenta" sentimentul de apartenență la valorile stângii. Nu putem lăsa Capitala României pe mâna doamnei Pandele, așa cum nu putem lăsa românii să trăiască cu iluzia că stânga politică a rămas pe umerii lui Dragnea. Ar fi groaznic…”, a declarat Valnghelie.

Acesta recunoaște că PDS nu este avantajat de organizarea alegerilor într-un singur tur și că începând de anul viitor formațiune pe care o conduce va susține modificarea legii electorale.

„În mod evident, alegerile într-un singur tur ajută partidul care concurează având candidați în funcție. (…) Democrația asta originală teleormăneană credeam că se încheie, dar am văzut că judecătorilor le place modelul Dragnea. Atunci să nu se mai plângă nimeni că un singur partid va conduce România. De la anul, când vom avea cel puțin 50 de parlamentari, vă asigur că ne vom bate cu PSD-ul ca să reclădim democrația, să redăm demnitatea pierdută a Parlamentului și să facem ca votul oamenilor să conteze. Pentru asta vom modifica legea electorală — vrem alegeri în două tururi și președinți de Consilii județene aleși de oameni, prin vot direct. Trebuie să arătăm respect față de voința electoratului”, a explicat fostul edil.

În ceea ce privește modul în care s-a desfășurat până acum campania electorală, Vanghelie a precizat că aeasta a decurs exact așa cum s-a dorit.

”O liniște deplină, în care partidele mari să fie avantajate. Doar că asta nu slujește democrația, mesajele nu ajung la oameni, oameni nu sunt informați, deci nu știu ce și pe cine votează și vom avea surpriza să fie votate tot felul de vedete promovate de tv fără niciun talent adminstrativ. Notorietatea nu înseamnă pricepere în administrația locală, că pe criteriul acesta l-am pune pe Cătălin Măruță primar general! Primarul general gestionează viața noastră, pe mai multe paliere. Alegerea primarului general nu e o "miuță de la Teleorman", ci este o alegere care ne poate schimba viața, depinde pe cine alegem”, susșine Vanghelie.

”Cel mai tare mizez pe faptul ca bucureștenii sunt inteligenți. Am mai spus-o și o repet: prostia ucide, nu corupția. Prostia ucide și tăcerea ne îngroapă. Dacă nu suntem destul de inteligenți să observăm că în spatele acestui slogan societatea civilă a adus la putere un guvern incompetent și care nu urmărește interesul românilor, atunci putem spune liniștiți: prostia ucide”, a mai spus candidatul la Primăria Sectorului 5.

Marian Vanghelie a mai dezvăluit în în perioada următoare are în vedere două tipuri de proiecte unele administrative și altele politice.

”Pe lista celor administrative se găsește construcția unui veritabil oraș în oraș, un cartier de 85.000 de locuințe grupate pe trei paliere: locuințe sociale pentru cei cu venituri mici, locuințe cu regim special pentru tinerii căsătoriți și încă o grupă care va fi rezervată celor care au venituri și vor dori să cumpere aceste locuințe. Apoi, e important să continuăm izolarea termică a tuturor blocurilor din sector, pentru că proiectele au fost blocate prin intervenția brutală a instituțiilor de forță ale statului care au băgat spaima în funcționari și nimeni nu a mai semnat niciun act. Voi continua proiectul meu de suflet: învățământ de calitate, sectorul 5 fiind un punct de reper pe zona asta, la nivelul Bucureștiului, a declarat Vanghelie.

”Nu am voie să-i uit nici pe pensionari și pe cei cu venituri mici, care în mod nepermis au fost neglijați în ultimul an. Programul de ajutoare sociale va fi reluat din 10 iunie, pentru că nici DNA-ul și nici alți contracandidați hazlii de-ai mei nu mă pot de dezvăța să-i ajut pe cei care nu au din ce să-și cumpere o pâine. Pentru mine, solidaritatea nu e un slogan. Eu așa sunt construit și nici nu mai am chef să mă schimb la vârsta mea”, a mai spus Vanghelie.

”Proiectele politice vizează organizarea unui mare Congres după alegeri, cu 6.000-7.000 de oameni, unde voi face apel și voi încerca să cooptez toate forțele politice noi, inclusiv cele care nu au trecut pragul electoral, să ne unim într-un glas împotriva partidelor mamut care urmăresc să conducă România, pe blat politic”, a declarat liderul PDS.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`