Luare de ostatici și gardieni uciși într-o închisoare din Rusia. Forțele speciale anunță că i-au „lichidat” pe atacatori, care se declaraseră militanți ISIS

Luare de ostatici și gardieni uciși într-o închisoare din Rusia. Forțele speciale anunță că i-au „lichidat” pe atacatori, care se declaraseră militanți ISIS
Foto: Pixabay

Forțele speciale ruse i-au eliberat pe ostaticii capturați de patru bărbați asociați organizației Statul Islamic, care au efectuat un atac într-o închisoare din regiunea Volgograd, soldat cu moartea mai multor gardieni, relatează The Guardian.

Forțele speciale anunță că i-au „lichidat” pe atacatori

Autoritățile ruse au anunțat că luneștiștii din forțele speciale i-au „lichidat” pe cei patru atacatori.

Vineri, patru prizoneri care s-au declarat militanți ai Statului Islamic au executat un atac împotriva gardienilor și au luat 12 ostatici, majoritatea gardieni și ei. Reprezentanții penitenciarului au anunțat ulterior că patru gardieni au fost înjunghiați mortal, iar alți trei au fost răniți.

Incidentul s-a produs în timpul unei reuniuni pe care a avut-o comisia disciplinară a închisorii, susțin reprezentanții penitenciarului.

Kremlinul spune că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a fost informat cu privire la atac.

Val de atacuri teroriste în Rusia

Rusia s-a confruntat cu o serie de atacuri teroriste în perioada recentă, iar unii analiști s-au întrebat dacă nu cumva serviciile de securitate au fost distrase de eforturile referitoare la războiul din Ucraina și înnăbușirea disidenței pe plan intern.

În martie, structura afgană a Statului Islamic, ISIS-K, a revendicat atacul dintr-o sală de concerte de lângă Moscova, în care au murit 139 de persoane.

În iunie, un atacator înarmat a deschis focul în două orașe din regiunea Dagestan, vizând o sinagogă, două biserici ortodoxe și o secție de poliție, într-un atac în care a ucis cel puțin 15 polițiști și un preot.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`