Nelu Tătaru, despre recalcularea pensiilor: „Nu vor fi nevoiți mai târziu să plătească acești bani înapoi?” (VIDEO)

Nelu Tătaru, despre recalcularea pensiilor: Nu vor fi nevoiți mai târziu să plătească acești bani înapoi? (VIDEO)
Foto: Nelu Tataru / Facebook

Deputatul PNL, Nelu Tătaru, a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre recalcularea pensiilor.

Fostul ministru a fost întrebat cum explică faptul că pensionarii acuză faptul că le-a fost scăzută pensia.

“Este un lucru foarte clar că după recalculare, multe din pensii au o valoare mai mică. Este foarte simplu, rămânem la plata pensiei actuale, atunci și indexarea va trebui făcută la aceeași plată”, a spus deputatul.

„Nu vor fi nevoiți mai târziu să plătească acești bani înapoi?”

Tătaru a fost întrebat dacă vor schimba legea.

“Este 1 ianuarie? Nu, nu este 1 ianuarie. Nu putem să jucăm doar strict populist într-un an electoral în care, din câte știu eu, aveam vreo 4 legi de făcut pe jalon: pensiile, pensiile speciale, salarizarea unitară și legea educației. N-am făcut celelalte legi, că am spus că facem impactul bugetar, să nu fie chiar atât de mare și am făcut doar Legea pensiilor. Dacă Legea pensiilor este mai prost decât era înainte, încât 2 milioane de oameni, în acest moment, își văd acele cupoane de pensie cu valoarea mai mică, cred că este o problemă.

Le spunem că vor lua pensia în plată. Care este justificarea? Această lege acoperă acea plată pe care o iau, dincolo de cuponul de pensie pe care îl au? Nu vor fi nevoiți mai târziu să plătească acești bani înapoi? Și apoi indexarea pe care o facem de la 1 ianuarie, cu inflația, cum se face în fiecare an, o fac la niște bani pe care îi luam? Că simt același lucru în sistemul medical românesc. Medicii sunt plătiți cu niște salarii, iar în gărzi sunt plătiți cu salariile din 2018. Cred că va trebui să revenim și aici, și în partea cealaltă.

(…) V-am spus, recalcularea care a venit, și dvs, și nouă, ni s-a spus același lucru, că vor lua aceiași bani. Nu vor fi pensii care vor scădea. Le vedem că totuși sunt pensii mici, chiar dacă iau aceiași bani.

Problema mea nu este acum, problema mea este ce fac aceștia de la 1 ianuarie.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)