Newsweek: 1.500.000 pensionari pierd 250 lei la pensie după recalculare. De ce au fost „pedepsiți”?

Newsweek: 1.500.000 pensionari pierd 250 lei la pensie după recalculare. De ce au fost „pedepsiți”?
Sursa foto: Pixabay

1.500.000 pensionari pierd 250 lei la pensie după recalculare. Banii îi lua de 6 ori pe an. De ce au fost „pedepsiți”? vă spunem potrivit legilor aflate în vigoare și datelor oficiale de la Casa de pensii.

Mulți pensionari care s-au bucurat pentru creșteri de pensii vor avea parte și de o veste proastă. În acest moment știm că 3.800.000 de pensii vor crește.

De ce au fost „pedepsiți”?

Creșterea medie va fi de 40%. Cum pensia medie este de peste 2.200 de lei, rezultă o creștere medie de puțin peste 600 de lei la recalculare. Astfel, un număr mare de pensionari vor trece de pragul de 2.000 de lei pensie, în plus față de cei de acum.

Mai multe detalii pe newsweek.ro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:06 - Reacția Marei Bănică, după ce a văzut scene degradante cu Raluca Pastramă, surprinse chiar de fostul soț. „M-a marcat foarte tare ce am văzut”
20:57 - Copilul care a tras cu arma în trafic era cu mama lui în mașină. S-a ales cu dosar penal
20:49 - Robert Sighiartău (PNL): „Povestea asta cu dăm premierul la alt partid, ca să arătăm că împărțim puterea, este o formă de manipulare tocmai ca să nu trezească aceeași frică și teamă pe care poporul, pe bună dreptate, o are față de PSD” (VIDEO)
20:47 - Sighiartău (PNL): „PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR. Sigur, o altă formulă de AUR – încearcă prin Târziu, prin alți lideri să guverneze după alegeri cu acest partid” (VIDEO)
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România
19:29 - Gorj: Școală și grădiniță modernizate cu 1 milion de euro, ținute închise. Care este explicația primarului