Elita rusă ar putea încerca să-l elimine pe Vladimir Putin. Cu cine ar putea să-l înlocuiască

Elita rusă ar putea încerca să-l elimine pe Vladimir Putin. Cu cine ar putea să-l înlocuiască
Sursa Foto: Hepta.ro

Elita Rusiei plănuiește să-l destituie pe președintele rus Vladimir Putin și să-l înlocuiască cu directorul Serviciului Federal de Securitate, FSB, succesorul temutului KGB, potrivit Direcției Principale de Informații a armatei Ucrainei (GUR).

Scopul elitei ruse este să-l înlăture pe Putin de la putere

Directorul FSB, Aleksander Bortnikov, în vârstă de 72 de ani, a fost tras la răspundere de către Kremlin pentru răspunsul întârziat al Rusiei la contra-invazia Ucrainei în regiunea Kursk și pentru succesele limitate ale invaziei Rusiei în 30 de luni de război în Ucraina, scrie Adevărul.

Potrivit GUR, scopul elitei ruse este să-l înlăture pe Putin de la putere „cât mai curând posibil și să restabilească legăturile economice cu Occidentul distrus de războiul din Ucraina”.

„Se știe că Bortnikov și alți reprezentanți influenți ai elitei ruse iau în considerare diverse opțiuni de înlăturare a lui Putin de la putere. În special, otrăvirea, îmbolnăvirea bruscă sau alte „coincidențe” nu sunt excluse”, susține GUR.

Aleksander Bortnikov, considerat succesor

Conform sursei citate, „o anumită parte a elitei politice ruse a Federației Ruse îl consideră pe directorul FSB Alexander Bortnikov drept un succesor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`