Jannik Sinner a fost prins dopat. Sancțiunea impusă de ITIA

Jannik Sinner a fost prins dopat. Sancțiunea impusă de ITIA
Sursa foto: Hepta - Abaca Press / Xinhua/ABACA

Jannik Sinner a fost depistat pozitiv cu clobstebol, substanță interzisă, dar ITIA a considerat că jucătorul italian nu a făcut-o cu intenție, dar l-a sancționat.

Clostebol a fost depistată în urina italianului în cantități scăzute. Sportivul este antrenat de Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, conform Gsp.

Decizia ITIA

Agenția Internațională de Integritate (ITIA) a declarat că a efectuat o anchetă detaliată și a ajuns la concluzia că sportivul italian nu a intenționat să ia acea substanță interzisă și că nu este vinovat, astfel el nu va fi suspendat.

Substanța a luat-o în urma recomandării fizioterapetului Giacomo Naldi care i-a prescris-o pentru a trata un deget rănit și ITIA spune că produsul se găsește în orice farmacie. Substanța interzisă a intrat în contact cu o leziune cutanată a tenismenului, în timpul unui masaj.

Sinner a aflat că testul este pozitiv, în aprilie, a cooperat cu ITIA și a contestat toate suspendările provizorii pentru a putea juca în continuare, iar ancheta nu a fost divulgată până în acest moment.

Ce sancțiune a primit

El nu va mai primi premiul de 300.000 de dolari și nici punctele de la Indian Wells, care a avut loc în martie, unde tenismenul a câștigat locul trei în lume.

„Voi continua să fac tot ce pot pentru a mă asigura că continui să respect programul anti-doping al ITIA și am o echipă în jurul meu care este meticuloasă în felul cum abordează lucrurile”, a declarat Sinner după ce a câștigat turneul ATP de la Cincinnati.

Jannik Sinner va participa la US Open 2024, ultimul Grand Slam din acest an, care va începe din 26 august. Italianul se bucură de cel mai bun sezon al său de până acum.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți