Bogdan Ivan: În premieră, la congresul PSD va fi un vot online. Am încredere în Ciolacu, și-a asumat să conducă un guvern în poate cea mai complicată perioadă de după 1989 (VIDEO)

Bogdan Ivan: În premieră, la congresul PSD va fi un vot online. Am încredere în Ciolacu, și-a asumat să conducă un guvern în poate cea mai complicată perioadă de după 1989 (VIDEO)
Sursa foto: Facebook @Bogdan Ivan

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, dar și membru PSD, s-a arătat convins că Marcel Ciolacu va fi votat într-o proporție covârșitoare de social-democrați pentru a fi candidatul partidului la prezidențiale. Votul intern va fi dat la congresul partidului din 24 august. Ivan i-a făcut și un scurt portret lui Ciolacu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Irina Petraru, în contextul în care Ciolacu și-a anunțat oficial candidatura la prezidențiale.

Ivan, despre congresul PSD

Acesta a declarat întâi că la congresul PSD din 24 august vor fi aleși președintele partidului, prim-vicepreședinții, vicepreședinții, secretarul general, dar și candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

„În premieră va fi un vot online, ceea ce ne va ajuta foarte mult să scurtăm timpii până se face procedura de vot și vor fi numărate voturile și vom ști în câteva zeci de minute care e opțiunea delegaților din toată țara”, a explicat Ivan.

Bogdan Ivan, despre candidatul la prezidențiale Marcel Ciolacu

„Eu cred că va fi un vot favorabil într-o proporție covârșitoare. Cred că Marcel Ciolacu și-a calculat foarte bine aceste lucruri, lucrez cu domnia sa de aproape un an și jumătate și am încredere mare în capacitatea sa de a pune România pe un făgaș normal.

A venit la guvernare, și-a asumat să conducă un guvern în poate cea mai complicată perioadă de după 1989, cu un război la graniță, cu instabilitate politică internă, cu un președinte care a spus că PSD nu are ce să caute la guvernare, dar care a ajuns la concluzia că singurii care pot scoate România din starea aceea de haos provocată de Cîțu și Orban a fost tot PSD.

Premierul Ciolacu și-a asumat plafonarea prețurilor la energie, gaze, când știm cu toții că au luat-o razna din punct de vedere al inflației, a adus înapoi inflația cu măsuri directe, iar ca lider PSD a preluat partidul într-o etapă în care știm cum arătat în 202,2 a făcut o echipă și a făcut din PSD cel mai puternic partid din România.

Ne-a adus la aceeași masă cu lideri social-democrați europeni, de la Olaf Scholz la Petro Sanchez, care ne-au asigurat susținerea pentru intrarea navală și aeriană în Schengen. De la SUA, în Emiratele Arabe sau Turcia a fost primit la cel mai înalt nivel și a știut cum să gestioneze această relație cu marii jucători mondiali.

Pot să spun și la nivel personal, când stabilești ceva cu Ciolacu, se ține de cuvânt (…) Adversarii politici de peste tot pot să recunoască că premierul Ciolacu e parolist. Și, ca o părere personală, e un patriot autentic”, a mai declarat Bogdan Ivan, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:13 - Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de persoane au fost rănite, după ce aparatele pe care le purtau aveau o cantitate mică de explozibil
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)
21:43 - Elena Lasconi: Îl apreciez pe Nicușor Dan și-i mulțumesc foarte mult / Nu uit atacurile mizerabile ale PNL la adresa lui. Și el tot a reușit să fie aplaudat la Congresul PNL și să ridice sala în picioare (VIDEO)
21:31 - Alertă în Paris: Un incendiu uriaș a izbucnit pe acoperișul unei clădiri din arondismentul 13. Care este cauza focului (VIDEO)
21:16 - Lasconi (USR): Speram la o alianță preelectorală cu un PNL poate condus de Ilie Bolojan / Fac apel la electoratul liberal să voteze util. Ciucă nu poate garanta că vom avea o guvernare de dreapta din 2025, dar eu pot să fac asta (VIDEO)