Noul ambasador israelian a sosit la București. Lior Ben Dor: Sunt foarte mândru să reprezint Israelul în țara în care s-au născut părinții și bunicii mei (FOTO, VIDEO)

Noul ambasador israelian a sosit la București. Lior Ben Dor: Sunt foarte mândru să reprezint Israelul în țara în care s-au născut părinții și bunicii mei (FOTO, VIDEO)
Ambasadorul Lior Ben Dor și președintele Statului Israel, Isaac Herzog, înainte de plecarea în România

Noul ambasador al Statului Israel în România, Dr. Lior Ben Dor, a sosit la București și s-a declarat „foarte mândru” să conducă misiunea diplomatică israeliană „în țara în care s-au născut părinții și bunicii” săi.

Părinții ambasadorului israelian s-au născut în județul Bacău

Părinții și bunicii noului ambasador israelian la București s-au născut în România. Mama sa, Bianca, s-a născut și a crescut la Buhuși, iar tatăl său la Bacău.

„Este o mare onoare și o bucurie deosebită pentru mine să fiu Ambasador al Statului Israel în România. Sunt foarte mândru să reprezint Israelul în țara în care s-au născut părinții și bunicii mei,” a declarat Lior Ben Dor.

Mama lui Lior Ben Dor, Bianca, s-a născut și a crescut în Buhuși, județul Bacău

A reprezentat Israelul în misiuni diplomatice din întreaga lume

Dr. Lior Ben Dor este diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Statului Israel din anul 1994. De-a lungul carierei a ocupat mai multe funcții, inclusiv pe cea de coordonator-șef pentru mass-media și diplomație publică pentru lumea arabă și Director al Departamentului pentru Egipt și statele magrebiene în perioada 2016-2023.

Printre responsabilitățile sale s-a numărat și activitatea de purtător de cuvânt în limba arabă, oferind interviuri și informări pentru jurnaliști și instituții media din lumea arabã, cu precădere de la începutul războiului împotriva Hamas.

Lior Ben Dor a reprezentat Israelul în misiuni diplomatice din întreaga lume, ocupând roluri-cheie în țări precum Egipt, Uruguay, Marea Britanie, Argentina și Brazilia.

El este absolvent al Universității Bar Ilan, unde a obținut și titlul de doctor. Ultima sa misiune, în Brazilia, i-a oferit prilejul de a îmbina cunoștințele sale despre lumea arabă cu experiența în America Latină, dedicându-se cercetării doctorale asupra comunității arabe din Brazilia.

Noul ambasador israelian în România și-a exprimat angajamentul de a consolida și dezvolta relațiile bilaterale de excepție, construite pe baza unei istorii comune și a legăturilor culturale puternice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`