Strategia aleasă de USR pentru promovarea Elenei Lasconi: Consultant american și sute de panouri publicitare

Strategia aleasă de USR pentru promovarea Elenei Lasconi: Consultant american și sute de panouri publicitare
Elena Lasconi, președinta USR. Sursa foto: USR

Partidele continuă să își promoveze candidații pentru ultimele exerciții electorale din acest an și își folosesc în acest scop subvențiile primite de la stat. Este și cazul USR, care a anunțat pentru Snoop.ro că a contractat 683 de fețe de panouri publicitare pentru Elena Lasconi, președinta partidului și candidata la alegerile prezidențiale.

683 de fețe de panouri publicitare pentru promovarea Elenei Lasconi

USR a precizat că plătit 1,5 milioane de euro pentru producția panourilor, pentru montarea lor și pentru chirie.

„Un panou publicitar include de cele mai multe ori două fețe, dar sunt și spații publicitare cu o singură față”, au explicat reprezentanții USR în răspunsul pentru Snoop.ro.

Campania de promovare a debutat pe 24 iulie și se încheie pe 8 noiembrie. De atunci se intră oficial în campanie electorală, iar panotajul este interzis.

Din suma de 1,5 milioane de euro, cea mai mare parte, 1,3 milioane de euro, se duce pe închiriere. Producția a costat 104.995 de euro, în timp ce decorarea panourilor a costat 65.947 de euro.

„Dorim să creștem notorietatea candidatului prezidențial al USR…Vor trebuie să afle cât mai mulți români că doamna Lasconi este candidatul USR, după ce află și cine este, pentru că nu știu cine este, ce experiență profesională are, românii vor vedea și ce propune pentru România. Pe asta se va baza campania, cine suntem și cine este doamna Lasconi. Mi-aș dori o guvernare de dreapta”, a declarat Lucian Viziteu, coordonatorul campaniilor USR, pentru Snoop.

Metoda de promovare prin panotaj este comună la nivelul partidelor parlamentare. De exemplu, PNL a alocat 2 milioane de euro pentru panourile cu cartea lui Nicolae Ciucă, iar suma contractuală până în noiembrie este de 4 milioane de euro.

Un alt exemplu este AUR, care a dezvăluit pentru Snoop că a plătit 450.000 de euro pentru două luni de panotaj cu George Simion și că va suplimenta cu 300.000 de euro pentru perioada rămasă până la campania pentru prezidențiale.

Președinta USR vrea să fie consiliată de americanul Bob Wickers

Pentru prezidențiale, Elena Lasconi le-ar fi cerut colegilor din USR să fie consiliată de un strateg din SUA. Recent, conducerea partidului ar fi aprobat, prin vot, datele financiare ale unui acord cu Bob Wickers, un consultant american cu peste 30 de ani de experiență.

Wickers a mai făcut campanii în România în anii `90. De-a lungul carierei, consultantul american a colaborat cu politicieni ca Ion Iliescu, Boris Elțîn, Mitt Romney, dar și cu alți republicani din Statele Unite.

Surse din USR au declarat pentru Snoop că Elena Lasconi a fost cea care a insistat pentru cooptarea lui Bob Wickers și că votul în acest sens a avut loc pe 9 august.

Contract cu clauze de performanță

USR i-a făcut lui Bob Wickers o ofertă de contract care cuprinde mai multe clauze de performanță. Astfel, pentru pre-campanie, consultantul american va primi câte 25.000 de euro pe lună și un bonus de început de 25.000 de euro. Suma prevăzută pentru această perioadă (până la mijlocul lunii octombrie) este de 125.000 de euro.

Dacă Elena Lasconi intră în turul 2, firma lui Bob Wickers va primi un bonus de 100.000 de euro. În acest scenariu, și consultanța din campania electorală va costa tot atât. Dacă liderul USR ratează finala prezidențială, onorariul pentru perioada campaniei se va reduce la 50.000 de euro.

Astfel, o intrare a Elenei Lasconi în turul 2 ar duce contractul la o sumă de 325.000 de euro (pre-campania, campania și bonusul de succes).

În cazul în care Elena Lasconi câștigă alegerile prezidențiale, Bob Wickers va primi 200.000 de euro din partea USR, plus un contract pe un an de zile cu o valoare de 15.000 de euro pe lună, mai notează Snoop.ro.

Bob Wickers ar urma să fie implicat și în campania USR pentru alegerile parlamentare, în baza unui contract cu trei praguri de succes:

  • Încasează 50.000 de euro dacă USR obține un scor de cel puțin 16%
  • Încasează 100.000 de euro dacă USR obține un scor de cel puțin 18%
  • Încasează 150.000 de euro dacă USR obține un scor de peste 20%
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi