Adrian Veștea: Am toată convingerea că PNL va reuși să aibă, cum de altfel a avut în ultimii 20 de ani, nu doar candidat în turul 2, ci chiar Președintele României (VIDEO)

Adrian Veștea: Am toată convingerea că PNL va reuși să aibă, cum de altfel a avut în ultimii 20 de ani, nu doar candidat în turul 2, ci chiar Președintele României (VIDEO)
Foto: Adrian Ioan Veştea / Facebook

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării și președintele ales al Consiliului Județean Brașov, a vorbit despre alegerile prezidențiale, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și s-a arătat încrezător că PNL va câștiga cursa pentru Cotroceni.

Adrian Veștea, pe B1 TV, despre alegerile prezidențiale

Întrebat dacă are emoții că PNL ar putea rata turul 2, liberalul a spus: „Consider că Partidul Național Liberal este cel mai mare partid de pe dreapta. Acest lucru este demonstrat din rezultatul de la alegerile locale și, evident, rezultatul bun pe care l-am obținut în tandem cu Partidul Social Democrat la nivelul Parlamentului European, opțiunii de vot”.

„Am toată convingerea că, având o astfel de resursă la nivelul Partidului Național Liberal, un număr de peste 1.100 de primari, 12 președinți de consilii județene, Partidul Național Liberal va reuși să aibă, cum de altfel a avut în ultimii 20 de ani, nu doar candidat în turul 2, ci chiar Președintele României”, a adăugat Adrian Veștea.

Ce a spus despre tensiunile din coaliție

Întrebat despre faptul că nu se mai fac ședințe de coaliție, Adrian Veștea a explicat: „Sunt situații care clar creează tensiuni. Eu vin după o campanie electorală în care am ținut morțiș să candidez doar sub sigla Partidului Național Liberal, deși se dorea foarte mult, în urma unor decizii din cadrul coaliției, să merg în parteneriat cu Partidul Social Democrat”.

„Știam că până la urmă cele două partide vor ajunge la o astfel de tensiune, fiindcă până la urmă sunt cele mai mari partide din România, sunt partidele care au o acoperire la nivelul fiecărei secții de votare, fiecărei comunități, fiecărui județ din România, și cred că acest lucru trebuie luat în seamă. Clar că este o perioadă grea, este o perioadă pe care sper să o trecem, în special din perspectiva reformelor pe care le avem de făcut”, a mai declarat liberalul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi