Occidentul nu a fost informat cu privire la ofensiva de la Kursk. Generalul Sîrkîi ar fi ținut în secret pregătirile

Occidentul nu a fost informat cu privire la ofensiva de la Kursk. Generalul Sîrkîi ar fi ținut în secret pregătirile
Foto: Hepta - Ukrinform/dpa

O sursă apropiată comandantului-șef al forțelor armate ucrainene, Oleksandr Sîrkîi, a fost citată de cotidianul The Economist în ceea ce privește faptul că forțele ucrainene au pregătit ofensiva de la Kursk în secret față de aliații lor occidentali.

Generalul Sîrkîi a ținut în secret pregătirile ofensivei ucrainene de la Kursk

„Generalul Sîrskîi și-a ținut planurile secrete, împărtășindu-le doar cu un grup restrâns de generali și oficiali de securitate. El a vorbit cu președintele față în față, fără personalul său”, potrivit sursei citate, scrie G4Media, care citează Pravda.

Aliații Ucrainei nu ar fi fost anunțați cu privire la planurile operațiunii, întrucât Occidentul perturbase deja două operațiuni anterioare. Moscova a aflat de una idntre ele, iar cealaltă a primit ordin să fie anulată.

Ucraina a luat mai multe opțiuni în considerare atunci când a început pregătirile pentru operațiunea din regiunea Kursk și anume:

  • o lovitură în regiunea Briansk;
  • o lovitură în regiunea Kursk;
  • o lovitură combinată în două regiuni deodată;
  • o lovitură la o scară și mai mare.

Obiectivul principal al operațiunii a fost de a îndepărta trupele din Donbas și de a crea avantaje pentru negocierile viitoare.

Ucraina ar fi lovit și avariat un al treilea pod în zona râului Seim din regiunea Kursk, unde Moscova se luptă cu forțele ucrainene de aproape două săptămâni, a anunțat un anchetator rus. „Pe 18 august, ca urmare a bombardamentelor cu rachete și arme de artilerie împotriva clădirilor și infrastructurii civile din satul Karyzh (…), a fost avariat un al treilea pod peste râul Seim”, a declarat un reprezentant al Comitetului de Investigații al Rusiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`