Cum va fi vremea marți, 20 august. Cod roșu de caniculă în 2 județe pentru a opta zi consecutiv

Cum va fi vremea marți, 20 august. Cod roșu de caniculă în 2 județe pentru a opta zi consecutiv
Foto: Pixabay.com

Marți, 20 august, canicula persistă în România, fiind în vigoare un cod roșu valabil în 2 județe. Temperatura maximă va fi de 38 de grade.

Cod roșu de caniculă în 2 județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod roșu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat.

Mai exact, marți, 20 august,  în județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv.

Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18…23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

De asemenea, valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. În sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade și minimele de 18…23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

Totodată, valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș, precum și cea mai mare parte a Moldovei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

Cum va fi vremea marți, 20 august

În Dobrogea și Bărăgan va fi o amiază caniculară, cu disconfort termic ridicat. Temperaturile vor atinge 37 de grade, potrivit Știrileprotv.

În Moldova sudică și nordul Munteniei, aerul devine greu de respirat după prânz. Maxima atinge 37 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina va fi vreme frumoasă și foarte caldă. Temperaturile vor atinge 37 de grade.

În nordul Transilvaniei și Maramureș va fi caniculă și un stres termic pronunțat în toată provincia. Maxima se apropie de 37 de grade.

În vestul țării va fi o zi toridă. Temperaturile vor atinge 38 de grade.

În Transilvania soarele încălzește rapid atmosfera. Maxima se apropie de 36 de grade.

În Oltenia o să fie foarte cald. Temperaturile vor ajunge la 36 de grade.

În sudul României va fi căldură sufocantă. Temperaturile se apropie de 38 de grade.

Vremea în București

Valul de căldură persistă. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jurul a 37 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`