Mircea Fechet, despre rezultatele Sistemului de Garanție-Returnare: O să atingem 2 miliarde în toamnă / Sunt de multe ori cozi nejustificat de mari. Sunt magazine care refuză să preia ambalajele de la oameni (VIDEO)

Mircea Fechet, despre rezultatele Sistemului de Garanție-Returnare: O să atingem 2 miliarde în toamnă / Sunt de multe ori cozi nejustificat de mari. Sunt magazine care refuză să preia ambalajele de la oameni (VIDEO)
Foto: Mircea Fechet / Facebook

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vorbit despre rezultatele Sistemului de Garanție-Returnare, luni, în cadrul unor declarații de presă, și le-a descris drept „pozitive”.

Mircea Fechet, despre rezultatele Sistemului de Garanție-Returnare

Ministrul Mediului consideră că „rezultatele sunt pozitive”.

„Dacă ne uităm la cifre, și, așa cum s-a spus mai devreme, am depășit 1,3 miliarde la sfârșitul lunii iulie, o să atingem în curând și cel de-al doilea miliard, ceea ce înseamnă foarte mult pentru mediu, la fel cum înseamnă foarte mult și pentru mediul de afaceri și locurile de muncă”, a declarat Mircea Fechet.

Întrebat când se va ajunge la 2 miliarde, el a răspuns: „Sistemul crește de la o lună la alta. Cu siguranță, în această toamnă vom anunța și cifra de 2 miliarde. E un lucru pe care îl așteptăm, el se va întâmpla fără îndoială”.

Mircea Fechet: Sunt magazine care refuză să preia ambalajele de la oameni

Ministrul Mediului spune că încă există și „lucruri pe care trebuie să le îmbunătățim”.

„Mă simt dator să spun faptul că încă mai sunt lucruri pe care trebuie să le îmbunătățim. Sunt de multe ori cozi nejustificat de mari la acele aparate de colectare. Sunt magazine care astăzi, la opt luni distanță de la lansarea Sistemului de Garanție-Returnare, pur și simplu refuză, deși legea îi obligă, să preia ambalajele de la oameni”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

„Din acest motiv, am rugat colegii din minister, de la Garda Națională de Mediu, la fel cum am discutat și cu colegii de la Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor, să identifice toate acele puncte de colectare care nu respectă legea, pentru că e un efort comun. Nu doar cetățenii trebuie să participe, dar și comercianții, și producătorii, până la urmă, e un întreg ansamblu care nu fucnționează în lipsa participării unui actor din acest întreg ecosistem pe care îl numim noi atât de frumos «hora reciclării»”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`