Daniel Coriu, Colegiul Medicilor: Asupra sistemului medical s-a abătut un cataclism teribil. Acuzația de omor cu premeditare a produs un adevărat cutremur / Este nevoie de o schimbare majoră în medicina legală (VIDEO)

Daniel Coriu, Colegiul Medicilor: Asupra sistemului medical s-a abătut un cataclism teribil. Acuzația de omor cu premeditare a produs un adevărat cutremur / Este nevoie de o schimbare majoră în medicina legală (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a vorbit despre cazul Spitalului Sfântul Pantelimon din București, luni, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și susține că „această acuzație de omor din intenție, adică omor cu premeditare, în care sunt acuzate două tinere colege de la ATI, a produs un adevărat cutremur în sistemul medical românesc”.

Daniel Coriu (Colegiul Medicilor), pe B1 TV, despre cazul Spitalului Pantelimon

Daniel Coriu susține că „asupra sistemului medical s-a abătut un cataclism teribil”.

„Această acuzație de omor din intenție, adică omor cu premeditare, în care sunt acuzate două tinere colege de la ATI, a produs un adevărat cutremur în sistemul medical românesc, cu toate consecințele pe care deja la resimțim, iar la baza acestei acuzații se află o concluzie medico-legală – și noi aici am vrut, în primul rând, să atragem atenția asupra acestei chestiuni, o dată că ceea ce se întâmplă în medicina legală, este nevoie de o schimbare majoră”, a adăugat președintele Colegiului Medicilor.

Daniel Coriu: Cunoaștem foarte bine lipsa de transparență din sistemul de medicină legală

„Noi de câțiva ani încercăm să schimbăm legea malpraxisului și cunoaștem foarte bine funcționarea, sau, mă rog, lipsa de transparență, în medicina legală, în sistemul de medicină legală. De asemenea, am insistat pe nevoia de modernizare a acestei expertize medico-legale. Cu alte cuvinte, nevoia extremă de a avea o lege modernă a expertizelor medico-legale, nevoie care este subliniată și de decizia Curții Europene a Drepturilor Omului, care critică reglementările expertizelor medicale în România”, a continuat Daniel Coriu.

„Noi nu ne putem permite să judecăm cazul, noi nu avem elementele necesare pentru a judeca cazul. Noi încercăm să observăm ceea ce se întâmplă. În plus, ceea ce a făcut conducerea Consiliului Superior de Medicină Legală, prin acea antepronunțare, public afirmând că procentul de vinovăție este 99%, mi se pare o încălcare extrem de gravă a drepturilor medicilor inculpați în acest dosar”, a mai spus președintele Colegiului Medicilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori