Românii se revoltă împotriva bacșicului, în urma creșterii prețurilor: „N-ar trebui să mai existe”

Românii se revoltă împotriva bacșicului, în urma creșterii prețurilor: „N-ar trebui să mai existe”
Sursa foto simbol: Pixabay

Un brașovean a declanșat o dezbatere aprinsă în mediul online, în legătură cu bacșișul oferit în restaurante.  Bărbatul a spus că i se pare absurd să fie rugat să lase bacșiș atunci când ridică personal comanda, deși atunci când consumă în restaurant lasă mereu tips 10-15%:

„Oameni faini, explicați-mi și mie de ce eu, din postura de client care își comandă ceva telefonic sau din aplicație și mă duc SINGUR să îmi achit și să îmi ridic comanda, mi se bagă pe gât cestia asta cu ”cât doriți să punem pe bon”? Bă, au crescut banii în copaci în 2024 sau ce se întâmplă? Las mereu tips 10-15% când consumăm în restaurant, dar e absurd să ceri asta când eu ridic comanda. Când nu am chef să gătesc, îmi dau comandă, mă duc după ea și mi se face mie rușine și jenă când cere asta după ce apasă două butoane pe tabletă. Nu mai zic de atitudinea unor ospătari care când te văd zici că vii să le ceri mâncarea gratis, așa le ești de drag. Doar mie mi se pare, sau lumea asta a devenit foarte rea? Suntem cu bun simt, salutăm tot timpul și de 100 de ori dacă e nevoie, nu știu ce se întâmplă.”, a scris brașoveanul pe Reddit.

Nu puțini au fost românii care i-au împărtășit ideile. Mulți sunt de părere că practica devine exagerată și chiar absurdă.

Unii susțin că, în contextul creșterii prețurilor, bacșișul nu ar mai fi necesar, în special când ridici personal comanda.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`