Regizorul Tudor Giurgiu, despre vizita lui Alain Delon la TIFF, la Cluj: „Nu am văzut atâta iubire, căldură, emoție niciodată” (FOTO)

Regizorul Tudor Giurgiu, despre vizita lui Alain Delon la TIFF, la Cluj: „Nu am văzut atâta iubire, căldură, emoție niciodată” (FOTO)
Actorul francez Alain Delon. Sursa foto: Hepta - Bestimage / JACOVIDES-MOREAU / BESTIMAGE

Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), a catalogat ca fiind „un moment unic” venirea lui Alain Delon la TIFF, în 2017. „Nu am văzut atâta iubire, căldură, emoție, niciodată”, a susținut regizorul.

Alain Delon a murit duminică. Avea 88 de ani.

Tudor Giurgiu, despre vizita lui Alain Delon în România, la TIFF

„Dacă m-ar pune cineva să aleg o amintire, un moment unic, dar unul singur, din 23 ani de TIFF, n-aș sta prea mult pe gânduri: vizita lui Alain Delon din 2017. Nu am văzut atâta iubire, căldură, emoție, niciodată.

Aproape 4000 de oameni, de toate vârstele, veniți din toată țara în Piața Unirii din Cluj, să îl vadă, să îl copleșească cu dragostea lor. Probabil, cel mai mare star european dintr-o altă epocă a cinemaului. Cea de dinainte de filmele cu supereroi, o lume fără smartphones si instagram.

Tot la Cluj a declarat: “Sunt bucuros şi mulţumit că am făcut toată viaţa mea ce am vrut. Asta e bine. Cel mai e bine e să poţi să faci în viaţa ta ce vrei, unde vrei, cu cine vrei şi când vrei. Şi asta e fabulos!“ Un om care s-a bucurat din plin de viață. RIP Alain Delon!”, a scris Tudor Giurgiu, pe Facebook.

Alain Delon, MONUMENTUL

Emmanuel Macron, președintele Franței, a vorbit și el despre ce a însemnat Alain Delon pentru cinematografia franceză: „Dl Klein sau Rocco, Ghepardul sau Samuraiul, Alain Delon a jucat roluri legendare şi a făcut lumea să viseze. A împrumutat chipul său de neuitat pentru a ne tulbura vieţile. Melancolic, popular, secretos, el a fost mai mult decât o vedetă: a fost un monument francez. Alain Delon a jucat roluri legendare şi a făcut lumea să viseze”.

Un mesaj similar, mai emoționant, a transmis Brigitte Bardot, prietenă a lui Alain Delon: „Lasă un gol abisal pe care nimeni și nimic nu-l va putea umple. El a reprezentat tot ce a fost mai bun în cinematografia de prestigiu a Franței, un ambasador al eleganței, talentului și frumuseții. Moartea lui Alain încheie capitolul magnific al unei epoci apuse, al cărei monument suveran a fost”.

Funeraliile lui Alain Delon vor avea loc în capela de la Douchy, regiunea Loiret, unde actorul și-a petrecut ultimii ani din viață. De asemenea, va exista „o ceremonie de omagiere a profesiei”, într-o biserică din Paris, cândva la finele lunii septembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui