Roma este infestată de șerpi și șobolani. Motivul pentru care capitala Italiei a ajuns în acest stadiu: „O adevărată junglă”

Roma este infestată de șerpi și șobolani. Motivul pentru care capitala Italiei a ajuns în acest stadiu: „O adevărată junglă”
Peisaj urban al centrului antic al Romei, Italia. Colosseum și excavații antice. Sursa foto: Freepik

Roma a devenit „o adevărată junglă”, după ce a crescut numărul de șerpi, viespi orientali, pescăruși și șobolani, susține un zoolog din capitala Italiei.

Cunoscut în Roma pentru capturarea animalelor, Andrea Lunerti a decalrat că, doar în această vară, a fost apelat de sute de ori: „Sunt mult mai multe apariții decât erau înainte”.

Roma, „o adevărată junglă”, după ce a devenit infestată de șerpi și șobolani

„Populaţia de şerpi a crescut exponenţial în timpul iernii, deoarece temperatura a fost atât de ridicată. Ei nu ar fi supravieţuit dacă ar fi fost frig. Apoi au venit în oraş din mediul lor natural pentru că acolo sunt multe deşeuri alimentare, iar acolo unde sunt deşeuri alimentare sunt şobolani – principala lor pradă”, a declarat Andrea Lunerti, potrivit The Guardian.

Cel mai frecvent tip de șarpe întâlnit în Roma este șarpele bici verde, deși Lunerti a capturat și patru vipere.

Lunerti a fost contactat vineri dimineață de o femeie speriată de un șarpe bici verde care a apărut pe terasa ei. El a fost sunat și de poliție, pentru a-i cere să îndeprăteze un șarpe găsit în vestiarul medicilor dintr-un sptial din Parioli.

„Îi găseşti pe terase, în grădini, în clădiri şcolare”, a spus el. „A fost chiar unul agăţat de uşa cu grilaj a unui lift dintr-o clădire rezidenţială, provocând multă panică. Şerpii sunt foarte buni în a-şi găsi ascunzători în clădiri, aşteptând momentul potrivit pentru a ieşi şi a-şi vâna prada”.

Motivul pentru care capitala Italiei s-a transformat într-o junglă

Atunci când găsesc un șarpe, cetățenii sunt îndemnați de Lunerti să trimită înregistrări video care îi vor permite zoologului să stabilească dacă sunt otrăvitori sau nu.

„Dar chiar şi cei care nu sunt otrăvitori fac ravagii, pentru că îi panichează pe oameni, ceea ce îi determină să facă lucruri periculoase, cum ar fi să traverseze strada fără să se uite”.

Din punctul de vedere al zoologului, Roma se află în acest punct din cauza temperaturilor ridicate și gunoaielor.

„Roma chiar trebuie să se ocupe de gestionarea deşeurilor, altfel vom vedea şi mai mulţi şerpi şi viespi, ca să nu mai vorbim de şobolani şi pescăruşi – sunt mai mulţi pescăruşi în Roma decât în Fregene [un oraş de coastă din apropiere]”, a declarat Lunerti.

El a spus că cel puţin pescăruşii au ajutat la reducerea numărului de şobolani şi şerpi. „Un şarpe a fost capturat de un pescăruş şi aruncat pe o terasă”, a spus el. „Oraşul a devenit o adevărată junglă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)