O pensionară a dezvăluit ce pensie va încasa de luna viitoare. A primit decizia de recalculare de la poștaș: “Înainte era 2.152 şi acum e …”

O pensionară a dezvăluit ce pensie va încasa de luna viitoare. A primit decizia de recalculare de la poștaș: “Înainte era 2.152 şi acum e ...”
Sursa foto: captura video Observator

Vineri, pe 16 august, a început distribuirea deciziilor de recalculare. O parte dintre pensionari au primit deja decizia și așa au aflat câți bani vor primi de luna viitoare.

Câți bani a primit în plus o pensionară, după recalculare

Unii s-au declarat mulţumiţi de calcule, alţii au spus că sumele date sunt mici pentru nevoile lor, iar pentru peste 850.000 de pensionari, pensia va rămâne aceeași pe care o aveau deja.

„Pensia pe care o aveam înainte era 2.152 şi acum e 2.335. Deci este o mică majorare, dar e bine că nu a scăzut. Oricum, eu mă bucur pentru asta”, a precizat Veronica Preda, pensionară, potrivit Observator.

O altă pensionară a fost dezamăgită după ce a primit decizia.

„Puţin, cât dăm pe medicamente… vin facturi. Bineînţeles că am avut speranţă. Mulţumesc lui Dumnezeu că îmi dau copiii. Cât pot şi ei”, a declarat Eva Verga, pensionară.

O altă pensionară care ar fi dorit să iasă pe plus după recalculare a rămas doar cu speranța.

O altă pensionară a rămas doar cu speranța, zero creștere

După 24 de ani lucraţi ca inginer mecanic, a aflat că rămâne cu aceeași pensie.

„2.587. Zero lei şi zero bani în plus, este acelaşi cuantum de pensie pe care l-am avut şi până acum. Nu am avut aşteptări. N-am avut în decursul activităţii nici prime, nici sporuri”, a spus Steliana Berceanu, pensionară.

După această recalculare, aproape 2 milioane de pensionari vor avea creşteri de până la 500 lei, în timp ce pentru aproape 1 milion, majorările vor fi între 500 şi 1.000 lei.

„Dacă stagiul de cotizare e foarte mare, dacă nu a beneficiat de indice de corecţie de 1,41%, creşterile sunt spectaculoase, sunt aproape de dublu 100% pentru că intervin punctele de stabilitate”, a transmis Daniel Baciu, preşedinte Casa Naţională de Pensii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)